Διμηνες αποσπασεις διασωστων του ΕΚΑΒ για τις αναγκες της Ροδοπης

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θράκης

Την άμεση στήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ-ΠΕ Ροδόπης για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών σε στελεχιακό δυναμικό στο τμήμα Κομοτηνής του ΕΚΑΒ λόγω της πανδημίας, επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης στη διάρκεια συνάντησής του με τον Διευθυντή της 9ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Θράκης Χαρίλαο Λώτη, στην οποία κυριάρχησε το μείζον ζήτημα ενίσχυσης της στελέχωσης του τοπικού τομέα του ΕΚΑΒ.

Ο τομέας Κομοτηνής καλύπτει τις ανάγκες της επικράτειας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, έχοντας στη δύναμη του 17 διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων από τις 25 συνολικά οργανικές θέσεις που διαθέτει. Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το υπάρχον προσωπικό καταβάλλει από την πλευρά του κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών και covid περιστατικών στη δύσκολη συγκυρία που διαμορφώνει η πανδημία, ωστόσο απαιτείται η ενίσχυσή του.

Μάλιστα ο κ. Τσαλικίδης δήλωσε σχετικά, μετά το τέλος της συνάντησης πως  «ο ρόλος του ΕΚΑΒ είναι σημαντικός τόσο για την επιχειρησιακή επάρκεια του νοσοκομείου όσο και συνολικά στον τομέα της υγείας. Σε συνεργασία με το Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θράκης εξασφαλίστηκε η απόσπαση διασωστών από άλλες περιοχές της χώρας για δύο μήνες. Ως Περιφέρεια μεριμνούμε για την κάλυψη δαπανών που θα προκύψουν με την εγκατάστασή τους. Απαιτούνται ωστόσο μόνιμες λύσεις. Η άμεση  στελέχωση του τομέα Κομοτηνής είναι επιβεβλημένη και θα τεθεί ενώπιον της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.