Δικτυο Περιαστικων Μονοπατιων εγκαινιαστηκε στην Ξανθη

38 χιλιόμετρα διαδρομών περιμένουν τους περιπατητές για να τα ανακαλύψουν

Εγκαινιάστηκε την περασμένη Κυριακή, με τον καλύτερο τρόπο, το Δίκτυο Περιαστικών Μονοπατιών Ξάνθης. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης για τη Γιορτή Μονοπατιών ήταν μεγάλη και έτσι 210 άτομα συμμετείχαν στις έξι  παράλληλες διαδρομές που πραγματοποιήθηκαν, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που προτίμησαν να πάρουν το χάρτη και να περιπλανηθούν μόνοι τους στα μονοπάτια.

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή παιδιών κάθε ηλικίας. Συνολικά «πατήθηκαν» τα 30, από τα 38 συνολικά, χιλιόμετρα του δικτύου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η δημιουργία του Δικτύου βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντική προσφορά.

Σε γραπτό του μήνυμα ο ΕΟΣ Ξάνθης ευχαριστεί «τα μέλη και τους φίλους του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, τα μέλη του Α.Π.Σ. Δρομέων Ξάνθης Xanthi Runners, τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των: 1ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων, 2ου, 6ου και 7ου Γυμνασίων και 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης καθώς και τους Ανιχνευτές του 2ου Συστήματος Προσκόπων Ξάνθης για τη συμβολή τους στην προσπάθεια αυτή η οποία στηρίχθηκε οικονομικά από τον Ε.Ο.Σ Ξάνθης, τους Xanthi Runners, τα: 1ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία, 6ο και 7ο Γυμνάσια και 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης και το κατάστημα FUNKY TAILS. Καθοριστική ήταν η συμβολή του μεγάλου χορηγού της προσπάθειας, της εταιρίας CopyService. Τέλος ευχαριστούμε το Δασαρχείο Ξάνθης για την άριστη συνεργασία καθώς και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης η οποία ευγενικά μας δάνειζε εργαλεία για τον καθαρισμό των μονοπατιών κάθε φορά που χρειάζονταν».

«Ελπίζουμε ότι η προσπάθειά μας θα έχει σαν αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν την πεζοπορία στην εξαιρετική φύση γύρω από την πόλη μας. Ο χάρτης του Δικτύου θα διανέμεται δωρεάν σε διάφορα καταστήματα της πόλης ενώ σύντομα θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΕΟΣ Ξάνθης» επισημαίνει ο σύλλογος κλείνοντας το μήνυμά του. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.