Δικτυο μονοπατιων σε παραλιες και Νυμφαια θελει να δημιουργησει ο Δημος Κομοτηνης

Για αναψυχή αλλά και την ανάδειξη και προβολή του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής

Μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε. θα προχωρήσουν οι μελέτες για την δημιουργία και βελτίωση δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας που θέλει να υλοποιήσει ο Δήμος Κομοτηνής.

Τα μονοπάτια αυτά σχεδιάζονται μεταξύ άλλων στις παραλίες Αρωγής, Μέσης και Μολυβωτής, καθώς και στο δάσος της Νυμφαίας, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Δημήτρης Καρασταύρου, που τόνισε πως η χρηματοδότηση για την υλοποίησή τους θα προκύψει, αν γίνει αποδεκτή η πρόταση, από την πρόσκληση «Δημιουργία Εθνικού Δικτύου Μονοπατιών και Διάδρομων Πεζοπορίας» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το έργο αφορά σε μια σειρά παρεμβάσεων σε επιλεγμένα σημεία, με σκοπό τόσο την ανάδειξη και προβολή του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, όσο και την κάλυψη των αναγκών αναψυχής, αθλητισμού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας.

Τα σημεία παρέμβασης είναι:

Στο Αγρόκτημα Φαναρίου της Δ.Ε. Αιγείρου

  • Μονοπάτια Ξηρολίμνης
  • Παραλία Αρωγής

Στο Αγρόκτημα Μέσης της Δ.Ε. Αιγείρου

  • Παραλία Μέσης

Στη Δ.Ε. Νέου Σιδηροχωρίου

  • Παραλία Μολυβωτής

Και στη Δ.Ε. Κομοτηνής

  • Δάσος Νυμφαίας

Στόχος του Δήμου με την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης είναι οι επιλεγμένοι χώροι να καταστούν καθαροί, καλλωπισμένοι και κατάλληλοι για να υποδεχθούν τους πολίτες που τους χρησιμοποιούν.

Σε κάθε χώρο παρέμβασης θα πραγματοποιούνται εργασίες κατά μήκος των επιλεγμένων διαδρομών  στα πλαίσια δημιουργίας των υποδομών και σε επιλεγμένες θέσεις θα τοποθετηθεί εξοπλισμός που θα διευκολύνει την αναψυχή και την ψυχαγωγία, αλλά και κατάλληλες πινακίδες.

Ο κ. Καρασταύρου τόνισε πως ανάμεσα στις παρεμβάσεις θα γίνουν προμήθειες στεγάστρων, παρατηρητήρια, εξοπλισμός άθλησης στην παραλία Μέσης, αλλά και δημιουργία δομών στη Νυμφαία σαν χώροι παιδικών χαρών.

Πάντως παρόλο που θα γίνει αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Δήμος ξεκινά με δυσκολίες, μιας και δεν έχει αναγνωρισμένα μονοπάτια, όπως άλλες περιοχές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.