Δικογραφια για διακινηση ναρκωτικων σε δυο ημεδαπους στη Δραμα

Συλλογικά εννιά συλλήψεις για ναρκωτικά την τελευταία εβδομάδα στην ΑΜΘ

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν επιπλέον κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως και 25-10-2023 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης εννέα ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν επτά ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 20-10-2023 το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας συνέλαβαν δύο ημεδαπούς στη Δράμα, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών οι ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από οικία που χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, από ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και την κατοχή τους,  ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 99,3 γραμμαρίων, 2 φυτά κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης συνελήφθη ακόμη ένας δράστης διότι στην κατοχή του βρέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 2,1 γραμμαρίων και ένα τσιγάρο κάνναβης τα οποία προμηθεύτηκε έναντι χρηματικού ποσού από τους παραπάνω δράστες.

Επιπλέον σε έξι ακόμα περιπτώσεις, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στην Καβάλα, ένας ημεδαπός στη Δράμα και ένας ημεδαπός στην Αλεξανδρούπολη διότι βρέθηκαν συνολικά σε δύο οικίες και στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν κατά περίπτωση, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 58,85 γραμμαρίων και ένα τσιγάρο κάνναβης.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις επτά υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας και Δράμας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.