Διημερο κινηματογραφικο εργαστηρι animation στο Μουσειο Μεταξης Σουφλιου

Για παιδιά ηλικίας 10 έως 14 ετών, με στόχο τη δημιουργία μιας ολιγόλεπτης ταινίας animation

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο, διοργανώνει το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 (ώρες 10:30-14:30), διήμερο κινηματογραφικό εργαστήρι animation στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Στόχος του εργαστήριου, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 14 ετών, είναι η δημιουργία μιας ολιγόλεπτης ταινίας animation, η οποία θα σχετίζεται με τη θεματική και με εκθέματα του Μουσείου Μετάξης.

Με την καθοδήγηση του animator Τάσου Ζέρβα και χωρίς να απαιτείται κάποια πρότερη σχετική εμπειρία και γνώση, τα παιδιά θα δουλέψουν ομαδικά για να επεξεργαστούν το σενάριο αλλά και για να κατασκευάσουν τα σκηνικά και τις φιγούρες της ταινίας με απλά υλικά, όπως χαρτόνια, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, ψαλίδια και κόλλες. Στη συνέχεια, θα τραβήξουν φωτογραφίες, μετακινώντας σταδιακά τις δημιουργίες τους και φωτογραφίζοντας μια πόζα κάθε φορά, ώστε να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της κίνησης σε κάθε σκηνή της ταινίας μέσω της τεχνικής του Stop Motion Animation.

Info

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.