Διημεριδα για την πιστοποιηση των Συλλογων Αιμοδοτων με ISO 9001:2000

Διημερίδα για την πιστοποίηση των ΣΕΑ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με ISO 9001:2000 οργανώνει το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Περιφέρειας Ιάσμου « η Ελπίδα» το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιάσμου.

 

Παρών στην συνάντηση θα είναι ο Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, για θέματα Πιστοποίησης, Διαχείρισης Ποιότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Λάμπρος Μπούκλης.

 

Στις εργασίες της διημερίδας θα συμμετέχουν οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και συγκεκριμένα πλην του συλλόγου του Ιάσμου οι σύλλογοι Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Τραϊανούπολης, Ροδόπης και Κοκκινοχώματος Καβάλας.

Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Περιφέρειας Ιάσμου

Το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Περιφέρειας Ιάσμου ιδρύθηκε το 1989 από μια ομάδα που δούλευε στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου. Εδώ και είκοσι χρόνια λειτουργεί αδιαλείπτως και προσφέρει τις υπηρεσίες τους στον τομέα αυτό μέσα από την δραστηριοποίηση των 480 μελών του, αριθμός πολύ μεγάλος εφόσον πρόκειται για ένα αποκεντρωμένο Σύλλογο. «Ο αγώνας του νυν διοικητικού συμβουλίου αλλά και του προηγούμενου είναι η εγγραφή νέων μελών, γιατί περισσότερα μέλη ισοδυναμούν σε περισσότερες φιάλες αίμα αλλά και περισσότερη βοήθεια στους συνανθρώπους μας και εν τέλει στην Ελλάδα μας. Το πρόβλημα που έχουμε ως χώρα στο συγκεκριμένο θέμα είναι μεγάλο και για αυτό προσπαθούμε τόσο ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κομοτηνής αλλά και ο δικός μας σύλλογος και όλοι οι σύλλογοι της Θράκης για αυτό το θέμα και η προσπάθεια και ο σκοπός μας είναι κοινός», τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών Περιφέρειας Ιάσμου κ. Μπάμπης Σαχουλίδης.

 

Οι αιμοληψίες γίνονται στο Κέντρο Υγείας του Ιάσμου από τις αδελφές του Νοσοκομείου Κομοτηνής με υπεύθυνο γιατρό και από εκεί και πέρα το αίμα μεταφέρεται στο νοσοκομείο Κομοτηνής όπου γίνεται και η διαχείρισή του.

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος

Ο κόσμος σύμφωνα με τον κ. Σαχουλίδη ανταποκρίνεται στις προσπάθειές τους, «ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι ευαισθητοποιημένος. Εάν το θέμα προπαγανδίζεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είτε μέσω των μελών του συλλόγου που αποτελούν τους διαφημιστές μας μεταφέρεται το θέμα. Έρχεται κάποιος και ζητά αίμα και αδυνατούμε να του δώσουμε αν δεν είναι μέλος, γιατί στο καταστατικό μας όρος είναι η βοήθεια και στήριξη των μελών μας, και συγκεκριμένα αυτούς που έχουν πρώτο βαθμό συγγένειας με τα μέλη μας, δηλαδή, αδέλφια, γονείς, παιδιά και συζύγους, αυτοί άμεσα εξυπηρετούνται και οι περισσότεροι σύλλογοι έτσι λειτουργούν, βάσει καταστατικού. Αν έρθει ένας φίλος και ζητήσει για παράδειγμα πέντε φιάλες αίμα εμείς απλά του απαντάμε ότι ο σύλλογος δεν είναι μια βρυσούλα για να τρέξει όσο αίμα θέλουμε. Τους παρακινούμε να έρθουν να γραφτούν στο σύλλογο και να ευαισθητοποιηθούν ώστε να έχουν και βοήθεια».

Διημερίδα στον Ίασμο

Μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν κατά περιφέρειες διημερίδες όπου ένας σύμβουλος τον οποίο έχει προσλάβει η Ομοσπονδία ενημερώνει όλες τις περιφέρειες ώστε όλοι οι εθελοντικοί σύλλογοι αιμοδοτών πάρουν το ISO 9001:2000. «Οι διημερίδες ξεκίνησαν από την περιοχή μας και επειδή ο αριθμός των συλλόγων είναι μικρός στην Θράκη και στην περιοχή της Καβάλας που δραστηριοποιούνται επί του θέματος, συγκεκριμένα είναι Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Τραϊανούπολης, Κομοτηνής, Ιάσμου και Κοκκινοχώματος Καβάλας, για να φανεί και ο Σύλλογός μας αλλά και ο δήμος μας και όλη η προσπάθεια που κάνουμε δεχθήκαμε να αναλάβουμε την διοργάνωση της διημερίδας και να φιλοξενήσουμε και τους άλλους συλλόγους. Ο Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, για θέματα Πιστοποίησης, Διαχείρισης Ποιότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Λάμπρος Μπούκλης θα μας ενημερώσει για το θέμα σε δύο οκτάωρα».
 

Άννα Πατρωνίδου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.