Διημερες εκδηλωσεις μνημης για την εκκενωση της Ανατολικης Θρακης στην Αθηνα

Δρώμενα και χοροί από τους Θρακιώτες των Αθηνών

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής στις εκδηλώσεις.

Διήμερες εκδηλώσεις μνήμης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης, διοργάνωσε ο Σύλλογος Θρακιώτες Αθηνών στις 6 και 8 Οκτωβρίου, στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Ελευθέριου οδού Αχαρνών υπό την σκέπη της Ιερός Αρχιεπισκοπής και του Ιερού Ναού Άγιου Ελευθερίου.

Κατά την διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων μνήμης, στον οποίο συμμετείχαν πολλοί σύλλογοι των Αθηνών, παρουσιάστηκαν Δρώμενα που αφορούν την εκκένωση από τα χωριά της Ανατολικής Θράκης Λεοντάριο (Ασλάν) σημερινή Σαγήνη και Δανιήλιο (Κουρτ ) σημερινό Ισαάκιο και έγινε απόδοση χορών και τραγουδιού από τα χορευτικά και την χορωδία των Θρακίωτών Αθηνών

Το παρών στην εκδήλωση, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κ. Τασούλα, έδωσε ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης,  που τόνισε πως «Δεν είναι γιορτές τιμής και μνήμης, αλλά γιορτές αφύπνισης και εθνικής αυτοπεποίθησης»

Ο κ. Στυλιανίδης στον δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει τις αδικίες που υπέστη ο Θρακικός Ελληνισμός ακόμα και από το Ελληνικό κράτος παρά τη μεγάλη προσφορά και τις θυσίες του και ζήτησε αποκατάσταση και ανάδειξη της σημερινής Θράκης. Παράλληλα αναφέρθηκε στο σημαντικό σημερινό ρόλο των Θρακών για τη θωράκιση και την εξωστρέφεια της πατρίδας που στέλνει δυναμική απάντηση στους σύγχρονους επίβουλες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε επίσης η οικογένεια του Βουλευτή Εβρου Τάσου Δημοσχάκη, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς και με συγκίνηση στην ιστορία του προπάππου του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.