Διευρυνση του επιδοματος θερμανσης σε καυσοξυλα και πελλετ για τον δημο Μαρωνειας-Σαπων ζητα ο Μ. Βασιλειαδης

Πρόταση ψηφίσματος κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο η Ενότητα-Ελπίδα-Αλλαγή

Ένταξη των καυσόξυλων και βιομάζας (πέλλετ) στο επίδομα θέρμανσης σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Μαρωνείας Σαπών ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ενότητας-Ελπίδας-Αλλαγής» κ. Μιχάλης Βασιλειάδης και κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Σε αυτή την κατεύθυνση κατέθεσαν προς το δημοτικό συμβούλιο πρόταση για έκδοση ψηφίσματος, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Την ώρα που η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση χτύπησε αλύπητα το εισόδημα των δημοτών μας και αύξησε τα έξοδα διαβίωσης τους, η επέλαση του χιονιά ανέδειξε τα σοβαρότατα προβλήματα που ανακύπτουν πέρα από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και την αύξηση της τιμής στα καυσόξυλα και την βιομάζα (πέλλετ), αλλά την εξαίρεση από το επίδομα θέρμανσης πολλών οικισμών του Δήμου μας από την καύση των καυσόξυλων και βιομάζας (πέλλετ) για διάφορους αδιανόητους λόγους.

Πρόκειται για μια αδικία εις βάρος των συνδημοτών μας που ροκανίζει ακόμη περισσότερο το εισόδημα τους την στιγμή μάλιστα που στην πλειοψηφία τους οι δημότες μας  για να ζεσταθούν καίνε στα σπίτια τους καυσόξυλα και βιομάζα διότι τα χωριά είναι ορεινά και ο χειμώνας βαρύς. Και ενώ ακόμη στην Αθήνα θα λάβουν κάποιοι το επίδομα θέρμανσης (σε οποιαδήποτε μορφή του) στην παραμεθόρια και ορεινή περιοχή μας πολλοί συμπολίτες μας «τιμωρούνται» και δεν θα λάβουν το αντίστοιχο επίδομα διότι καίνε καυσόξυλα και βιομάζα (πέλλετ)!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών ζητά να δίνεται επίδομα θέρμανσης με όλες τις μορφές του– και όχι αποκλειστικά πετρελαίου θέρμανσης – σε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας και να αμβλυνθούν τα κριτήρια χορήγησής του.

Να ληφθούν μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών, πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα επιβίωσης. Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για την περιοχή μας.

Το παραπάνω ψήφισμα να κοινοποιηθεί σε όλους τους βουλευτές του Νομού μας.

Εξουσιοδοτούμε τον Δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να βρεθεί λύση για αυτή την αδικία εις βάρος των συμπολιτών μας σε οικισμούς του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.