Διεθνους εμβελειας ιατρικο συνεδριο για την εκπαιδευση στα αγγειακα νοσηματα

Στην Αλεξανδρούπολη από 24 έως και 27 Μαΐου 2012, στο ξενοδοχείο «Thraki Palace» στην Αλεξανδρούπολη θα διεξαχθεί το διεθνούς εμβέλειας ιατρικό συνέδριο με θέμα την Εκπαίδευση στα Αγγειακά Νοσήματα και τίτλο «Leading Innovative Vascular Education – LIVE 2012». Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων σε συνεργασία με το Stony Brook Medical Center των Η.Π.Α. Το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων έχει ως στόχο του την προώθηση της εκπαίδευσης και της έρευνας στον τομέα των αγγειακών νόσων διοργανώνοντας σε ολόκληρη την Ελλάδα διάφορες επιστημονικές & ενημερωτικές εκδηλώσεις (http://www.ivd.gr).

 

Το συνέδριο LIVE 2012 – που πραγματοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία από το 2010 – είναι δομημένο ακολουθώντας τα πρότυπα και τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και στη διαδραστικότητα. Φέτος καινοτομεί καθώς φέρει την ενεργή συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας με την οργάνωση ενός προσυνεδριακού σεμιναρίου με θέμα: «Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση και φλεβική αποφρακτική νόσος».

 

Στόχος του συνεδρίου είναι να καλύψει ολόκληρο το φάσμα των αγγειακών παθήσεων με τη συμμετοχή έμπειρων και καταξιωμένων ξένων και ελλήνων επιστημόνων αλλά και σε συνεργασία με άλλες εμπλεκόμενες σχετιζόμενες ιατρικές ειδικότητες (Εταιρεία μελέτης παθήσεων διαβητικού ποδιού).

 

Το επιστημονικό πρόγραμμα του LIVE 2012 έχει πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ιατρικών Ειδικοτήτων (European Union of Medical Specialists – UEMS) με 15 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.
Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά επιμορφωτικά σεμινάρια (hands on workshops) για τα οποία απαιτείται προεγγραφή, καθώς και να παρακολουθήσουν ικανό αριθμό στρογγυλών τραπεζών, διδακτικών ομιλιών και συζητήσεων με τους ειδικούς. Επίσης, το Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 (15.00-17.30) θα πραγματοποιηθεί ειδική ενότητα με στόχο την εκπαίδευση των νοσηλευτών σε θέματα που αφορούν στα αγγειακά νοσήματα και την θεραπεία τους. Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012 και ώρα 12.00 μ.μ. με το ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας που προαναφέρθηκε, ενώ η Εναρκτήρια Τελετή του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα και ώρα 20.30 μ.μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.