Διεθνη και Ευρωπαικη Οικονομικη

Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα από το ΤΕΙ ΑΜΘ - Μέχρι την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

Με τη φιλοδοξία να συμβάλει στο να κατακτήσουν οι φοιτητές του τις θεωρητικές γνώσεις που είναι απαραίτητες προκειμένου να ερμηνεύσουν την πολυπλοκότητα, τη διάρθρωση και την κατεύθυνση των οικονομικών σχέσεων σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ ΑΜΘ «εγκαινιάζει» φέτος ένα νέο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) υπό τον τίτλο «Διεθνή και Ευρωπαϊκή Οικονομική». 

Αναστάσιος Καρασαββόγλου «Το ΠΜΣ αυτό δεν είναι ένα ΠΜΣ που οδηγεί σε επαγγελματική εξειδίκευση αλλά διακρίνεται από τον ερευνητικό προσανατολισμό του» 

Όπως εξήγησε ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού και Καθηγητής του ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου για το νέο μεταπτυχιακό «βασικός στόχος του είναι η ολοκληρωμένη και σε βάθος προσέγγιση των παραμέτρων-πλευρών που ερμηνεύουν το παρελθόν, προσδιορίζουν το παρόν και προβλέπουν το μέλλον των διεθνών οικονομικών σχέσεων και επιπλέον οι φοιτητές να εφοδιαστούν με τα αναγκαία επιστημονικά και μεθοδολογικά εργαλεία ώστε είναι ικανοί να αποτελέσουν μέλη της εκπαιδευτικής/επιστημονικής κοινότητας της οικονομικής επιστήμης και ιδιαίτερα εκείνου του τμήματος της που αναφέρεται στα διεθνή και ευρωπαϊκά οικονομικά» διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «το ΠΜΣ αυτό δεν είναι ένα ΠΜΣ που οδηγεί σε επαγγελματική εξειδίκευση αλλά διακρίνεται από τον ερευνητικό προσανατολισμό του. Για τον παραπάνω λόγο οι απόφοιτοι του ΠΜΣ θα κατακτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους καθιστούν ικανούς να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή καριέρα».
 
Οι υποβολή των αιτήσεων για το εν λόγω ΠΜΣ ξεκίνησε ήδη από χθες και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, ενώ τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται στη Γραμματεία του ΠΜΣ του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, γραφείο ΧΒΔ 1-29 (τηλ. 2510-462197) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι το ΠΜΣ «Διεθνή και Ευρωπαϊκή Οικονομική» δεν έχει δίδακτρα. Οι επιλεχθέντες φοιτητές θα κληθούν μόνο να καταβάλουν άπαξ το κόστος εγγραφής (έξοδα φακέλου: 400 ευρώ).
 
Info
Οι απαραίτητες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ: http://iee.teiemt.gr
Για κάθε επιπρόσθετη πληροφόρηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2510-462197 (κα. Πολυχρονίδου) ή να επικοινωνούν με την Γραμματεία του ΠΜΣ διαμέσου του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected] 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.