Διεθνες συνεδριο απο το Τμημα Ελληνικης Φιλολογιας του ΔΠΘ

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του πανεπιστημίου

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου θα λάβει χώρα το «International Conference and Workshops on language learning strategies: Theoretical issues and applied perspectives» στο πλαίσιο της διάδοσης αποτελεσμάτων του Έργου ΘΑΛΗΣ «Προσαρμογή της Κλίμακας Strategy Inventory For Language Learning (S.I.L.L) και Προσδιορισμός του Προφίλ Στρατηγικών Γλωσσικής Εκμάθησης Ξένης Γλώσσας Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μουσουλμάνων Μαθητών που Μαθαίνουν την Ελληνική και Διερεύνηση των Στρατηγικών που Χρησιμοποιούν Εκπαιδευτικοί στην Τάξη» με επιστημονική Υπεύθυνη την Καθηγήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ  κ. Ζωή Γαβριηλίδου στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Δ.Π.Θ στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.
 
Την πρώτη μέρα του συνεδρίου θα υπάρχουν ομιλίες μελών της ερευνητικής ομάδας του έργου. Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο διεθνούς φήμης Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Minnesota Andrew D. Cohen γνωστός για τις δημοσιεύσεις του στο επιστημονικό πεδίο της Διδακτικής της Γλώσσας ο οποίος ως εμπειρογνώμων έχει συμμετάσχει στην αναμόρφωση των εκπαιδευτικών συστημάτων αρκετών χωρών. Τη δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς της ευρύτερης περιφέρειας.
 
Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα ΘΑΛΗΣ συμμετείχαν υπό το συντονισμό του Δ.Π.Θ. τέσσερις ερευνητικές ομάδες από τα εξής Πανεπιστήμια: Δ.Π.Θ, Α.Π.Θ., ΠΑΜΑΚ και Ανοικτό Πανεπιστήμιο καθώς και 2 μετακαλούμενοι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Colorado και το Πανεπιστήμιο του Swansea (Ουαλία). Ένα από τα παραδοτέα του έργου ήταν και ο Οδηγός για τους εκπαιδευτικούς με δραστηριότητες για τη διδασκαλία των στρατηγικών που μπορεί να κατεβάσει κανείς ελεύθερα από τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.saitabooks.eu/2015/05/ebook.162.html.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.