Διερευνηση των αιτιων και του σιδηροδρομικου δυστυχηματος και αμεση αποδοση ευθυνων

Ζήτησαν από την Κομοτηνή οι ΕΝΙΔΥΚ, Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης και άλλες οργανώσεις που διοργάνωσαν πορεία διαμαρτυρίας την κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Παράσταση διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο έγκλημα, όπως το χαρακτηρίζουν, στα Τέμπη, πραγματοποιήσαν ΕΝΙΔΥΚ, Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης και άλλες οργανώσεις  το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων, ευχόμενοι ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες, κατήγγειλαν όμως πως η σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα, αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που τους προκαλεί ανείπωτη θλίψη, αλλά και τεράστια οργή.

Θλίψη για όλους αυτούς που χάθηκαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων νέοι άνθρωποι, φοιτητές και μικρά παιδιά, οργή γιατί το τραγικό αυτό περιστατικό αποτελεί έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ευθύνονται για την υποχρηματοδότηση, την «απελευθέρωση» και την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου, λογίζοντας την ανθρώπινη ζωή ως κόστος.

Τόνισαν δε πως από καιρό τα ίδια τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών είχαν προειδοποιήσει, ζητώντας άμεσα μέτρα στην πρόσληψη προσωπικού, στον εκσυγχρονισμό των συρμών και του δικτύου, και να ανατραπεί η λογική κόστους – κέρδους που έχει οδηγήσει όλη την τελευταία δεκαετία σε μικρότερα «ατυχήματα» που πραγματοποιούνταν όλο και πιο συχνά, προβλέποντας πολύνεκρο δυστύχημα.

Για αυτό και ζήτησαν να μην μείνει ατιμώρητο αυτό το έγκλημα, να μην μπαίνουν οι ζωές τους στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, και να μην επιτραπεί να ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τούς κοστίζει.

Απαίτησαν δε να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, και να μη συγκαλυφθεί τίποτα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.