Διεκδικηση για πιο αποτελεσματικη Πυροσβεστικη

Στην Κομοτηνή κλιμάκιο του ΚΚΕ για την καταγραφή των προβλημάτων και την ανάδειξή τους

Πυροσβεστικές υπηρεσίες σε όλη την ΑΜΘ επισκέπτεται από χθες, Πέμπτη 10 Μαρτίου, κλιμάκιο της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μ/Θ του ΚΚΕ, με επικεφαλής το στέλεχος του Κόμματος κ. Δημήτρη Βλάχο, αρχιπυροσβέστη, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου.

Έτσι το πρωί της Πέμπτης επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΠΕΚΕ) στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, καθώς και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής.

Στόχος της περιοδείας, τόνισε ο κ. Βλάχος, είναι να γίνει ανάδειξη των προβλημάτων στην Περιφέρεια ΑΜΘ γενικότερα αλλά και στην Κομοτηνή ειδικότερα, που αντιμετωπίζουν πυροσβέστες, πυροσβεστικές υπηρεσίες και η πολιτική προστασία.

Ανάλογες περιοδείες έχουν γίνει σε όλη την Ελλάδα, διεκδικώντας την αναβάθμιση της υπηρεσίας τους, του επαγγέλματός τους, του εξοπλισμού τους, ώστε να μπορούν να προστατεύουν τους πολίτες, τις υποδομές και τον φυσικό πλούτο της χώρας.

Απαραίτητη η διεκδίκηση για τους πυροσβέστες

Πέρα όμως από την ανάδειξη των προβλημάτων, ο κ. Βλάχος θεωρεί σημαντικότερο μήνυμα αυτό της διεκδίκησης, ώστε να γίνουν πράξη οι προτάσεις που έχουν υποβάλλει ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, για το τι χρειάζεται άμεσα η υπηρεσία, για να κάνει αποτελεσματικά, με ασφάλεια και με επάρκεια τη δουλειά της.

Αναφέρθηκε δε και στο πρόβλημα της στέγασης της Πυροσβεστικής Κομοτηνής, σημειώνοντας πως πρόκειται για παλιό και ακατάλληλο κτίριο, για αυτό και απαιτείται να βρεθεί άμεσα καινούριος χώρος, με σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις, σε κομβικό σημείο της πόλης.

Το φαινόμενο βέβαια δεν περιορίζεται στην Κομοτηνή, με τον κ. Βλάχο να τονίζει πως είναι πολλές οι υπηρεσίες, σε όλη τη χώρα, που βρίσκονται σε ακατάλληλους χώρους.

«Βλέπουμε μια υποβάθμιση του πυροσβεστικού σώματος τα τελευταία δύο χρόνια» ανέφερε, τονίζοντας πως ο ν. 4662/20 που προέβλεπε αναδιοργάνωση του, αυτό στην πράξη έφερε την κατάργηση πολλών εργασιακών δικαιωμάτων, χωρίς να ενισχυθεί η πρόληψη των πυρκαγιών και η ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος, με αποτέλεσμα τις μεγάλες καταστροφές που έπληξαν συμπολίτες μας και τις περιουσίες τους.

«Λύσεις υπάρχουν, και για αυτό πρέπει να τις διεκδικούμε για να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχουν ασφάλεια σε όλους» τόνισε κλείνοντας ο κ. Βλάχος.

Οι επισκέψεις συνεχίζονται σήμερα στον Έβρο, στις ΠΥ Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.