Διευκρινισεις του υπουργειου Παιδειας για τους καθηγητες που ζητησαν συνταξη

«Μικρός ο αριθμός των εκπαιδευτικών»

Για «παραπληροφόρηση» κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που αφορά στο συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών.
 
Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι εξαιτίας σφάλματος στους κυβερνητικούς χειρισμούς, εκπαιδευτικοί που παραιτήθηκαν ούτως ώστε να αποφύγουν τις μειώσεις των συντάξεων που θα έφερνε το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, κινδυνεύουν τώρα να μην πάρουν καθόλου σύνταξη, εάν δεν ανακαλέσουν έως σήμερα, Τετάρτη 31 Αυγούστου, την παραίτησή τους και δεν γυρίσουν πίσω στις σχολικές αίθουσες.
 
Το υπουργείο με ανακοίνωσή του απαντά στο δημοσίευμα χαρακτηρίζοντάς το «απολύτως ψευδές» και διευκρινίζει:
 
«Η συντριπτική πλειονότητα των 1.350 εκπαιδευτικών που υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης σύμφωνα με το άρθρο 33 του ν.4386/2016, αφού θεμελίωνε συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως 4/5/2016, έκανε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης που προώθησε το υπουργείο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς θα συνταξιοδοτηθούν με το παλαιό σύστημα.
 
Το θέμα δημιουργείται για έναν μικρό αριθμό εκπαιδευτικών που δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης έως 4/5/2016. Για τους εκπαιδευτικούς αυτούς οι μήνες που διανύθηκαν (από 5/5/2016 έως 31/8/2016) θα υπολογιστούν ως συντάξιμη υπηρεσία, όταν αποφασίσουν να συνταξιοδοτηθούν με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου. Για τον λόγο αυτό τους δόθηκε η δυνατότητα ανάκλησης της αίτησης παραίτησης μέχρι 31/8/2016».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.