Διχως «περικοπες» η ηλεκτροδοτηση και η θερμανση των σχολειων της Κομοτηνης τον φετινο χειμωνα

Διαβεβαιώσεις για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων παρά τον δύσκολο, λόγω εκτόξευσης των τιμών, χειμώνα έδωσε ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής Στράτος Τσακιρίδης

«Ως Δήμος Κομοτηνής είμαστε εδώ για να ανταπεξέλθουμε και να καλύψουμε όποια ανάγκη υπάρξει»

Δριμείες αντιδράσεις προκάλεσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα επιστολή του Δήμο Νέας Σμύρνης, προς τους Προέδρους Σχολικών Επιτροπών, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, καθώς και την  Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων και τους Συλλόγους Γονέων του δήμου, με την οποία ζητάει να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες, καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και τις πολύ πρωινές ώρες, προκειμένου να πετύχουν εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων της περιοχής.

Η επιστολή αυτή προκάλεσε τις εύλογες αντιδράσεις από πλευράς των γονέων της εν λόγω σχολικής κοινότητας, λαμβάνοντας πανελλαδικές διαστάσεις σε επίπεδο δημοσιότητας.

Με την αφορμή του περιστατικού αλλά και την οσονούπω έναρξη της χειμερινής περιόδου που στην Βόρεια Ελλάδα θα «απαιτήσει» και πρόωρο άναμμα των καλοριφέρ ο «ΠτΘ» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής κ.Στράτο Τσακιρίδη προκειμένου να διαπιστώσει στην ετοιμότητα της Δημοτικής αρχής αλλά και τον σχεδιασμό ώστε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες.

Ο κ. Τσακιρίδης έσπευσε να καθησυχάσει γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της περιοχής, με την κάλυψη όλων των απαραίτητων αναγκών τόσο σε ότι αφορά την θέρμανση όσο και την ηλεκτροδότηση των σχολικών μονάδων, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως θα είναι μια «δύσκολη και απαιτητική χρονιά».

«Γνωρίζουμε ότι το ενεργειακό κόστος έχει εκτοξευτεί τόσο στο πετρέλαιο όσο και στο ρεύμα και αυτό σημαίνει ότι και εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε και να είμαστε περιορισμένοι στο όριο το οποίο όμως θα ορίσει η ίδια η χρήση και λειτουργία των σχολικών μονάδων» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά τονίζοντας πως το γεγονός αυτό δεν θα διαταράξει σε καμία περίπτωση την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Κανονικά οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης

«Οι παραγγελίες του πετρελαίου θέρμανσης θα γίνουν κανονικά και τα σχολεία θα λειτουργήσουν στα ωράρια που έχουν οριστεί, ενώ σε κάποιες των περιπτώσεων θα έχουμε και την λειτουργία του ολοήμερου, διευρυμένου και μη» τόνισε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι τα τελευταία αρκετά χρόνια, η κρατική χρηματοδότηση ήταν ελλιπής σε ό,τι αφορά την καθολική κάλυψη των αναγκών των σχολείων με τον Δήμο Κομοτηνής να συμπληρώνει με ιδίους πόρους όπου απαιτείται.

«Αυτό θα γίνει και φέτος» διευκρίνισε ο ίδιος, τονίζοντας ωστόσο πως αναμένεται και επιπλέον κατανομή για τις σχολικές μονάδες σε όλη την επικράτεια που θα καλύψουν ένα μέρος των επιπλέον αναγκών που δημιουργούνται από την εκτόξευση των τιμών της ενέργειας.

«Από τους υπολογισμούς που έχουμε κάνει ούτως ή άλλως τα συνολικά κόστη για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων δεν καλύπτονται, παρά την σημασία της κατανομής που μας βοηθά να καλύψουμε μέρος των αναγκών αυτών» συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως «θα πρέπει να καθησυχάσουμε όλους τους εμπλεκομένους στην εκπαιδευτική διαδικασία ότι δεν θα έχουμε ζητήματα και τα σχολεία μας θα λειτουργήσουν κανονικά, τόσο σε ό,τι αφορά την θέρμανση όσο και στην ηλεκτροδότησή τους». «Θα είναι μια πραγματικά δύσκολη χρονιά κατά την οποία θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στην χρήση της ενέργειας, τόσο σε ό,τι αφορά το ρεύμα όσο και το πετρέλαιο παρόλα αυτά ως Δήμος Κομοτηνής είμαστε για να ανταπεξέλθουμε και να καλύψουμε όποια ανάγκη υπάρξει» κατέληξε.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.