Διαξιφισμοι για την κατασταση στην Ξυλαγανη

Μομφές για πλήρη απαξίωση του οικισμού από τη δημοτική αρχή εκφράζει ο πρόεδρος της Κοινότητας Π. Βουτσάς

«Ο κάθε οικισμός έχει την δέουσα προσοχή και δεν υπάρχουν διακρίσεις» απαντά ο αντιδήμαρχος Χ. Καρύδης

Ευθεία επίθεση προς τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, κατηγορώντας τον ότι οδηγεί στην πλήρη απαξίωση της περιοχής της Ξυλαγανής, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ξυλαγανής κ. Παναγιώτης Βουτσάς με ανάρτησή του δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα μιλά για προνομιακή μεταχείριση οικισμών «της επιρροής του», με πλήρη εγκατάλειψη της αγροτικής οδοποιίας με αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν να μεταβούν στην εργασία τους.

Επίσης, σημειώνει πως την Τρίτη, ημέρα που ο Δήμαρχος βρίσκεται στην Ξυλαγανή, όταν αντιπροσωπεία συγχωριανών του προσπάθησε να συναντήσει το Δήμαρχο, (γιατί όπως σημειώνει η πόρτα για τον Πρόεδρο της Κοινότητας είναι πάντα κλειστή) δεν βρήκαν ούτε τον ίδιο, ούτε κάποιο Αντιδήμαρχο.

Παναγιώτης Βουτσάς: «Η Δημοτική Αρχή έχει χάσει τελείως την επαφή με τους δημότες της περιοχής μας»

Ολόκληρη η ανάρτηση του Προέδρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ως εξής: «Είναι γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έχει χάσει τελείως την επαφή με τους δημότες της περιοχής μας, με αποτέλεσμα να μην λύνονται θέματα καθημερινότητας τους. Σε πολλά σημεία του οικισμού μας και των γύρω οικισμών έχουν συσσωρευθεί πολλά κομμένα κλαδιά και σκουπίδια, θυμίζοντας σκουπιδότοπο. Εκτός από το αντιαισθητικό του θέματος, προκύπτει και κίνδυνος ατυχήματος. Ο Δήμαρχος μας παρουσίαζε ως επιτυχία του τις πολλές θέσεις με 8μηνη σύμβαση που εξασφάλισε και αυτή την στιγμή εργάζονται, βέβαια δεν μας ενημέρωσε ότι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι θα προορίζονταν για να λύσουν προβλήματα οικισμών της επιρροής του και μόνο.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι των οικισμών μας δεν μπορούν να μεταβούν στην εργασία τους λόγω της πολύ άσχημης κατάστασης στην αγροτική οδοποιία της περιοχής μας, που δημιουργήθηκε κυρίως έπειτα από τις βροχοπτώσεις του προηγούμενου μήνα. Και με έκπληξη διαπίστωσα χθες ότι υλικό, που είναι απαραίτητο στην εργασία της αγροτικής οδοποιίας, που πληρώθηκε για να συλλεχθεί από τον Δήμο μας και βρισκόταν στο αμαξοστάσιο της Ξυλαγανής  φορτωνόταν σε φορτηγά με προορισμό συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου μας για ΠΟΛΛΟΣΤΗ και ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ φορά.

Για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ να μην πηγαίνει υλικό σε οποιαδήποτε περιοχή του Δήμου, αλλά πρέπει να κρατηθεί μία αναλογική σωστή διανομή και μεταχείριση του υλικού και όχι μεροληπτική προς συγκεκριμένους οικισμούς της επιρροής του Δημάρχου.

Και το αποκορύφωμα της εγκατάλειψης είναι ότι ημέρα Τρίτη που ο Δήμαρχος βρίσκεται στην Ξυλαγανή, αποφάσισαν 3 συγχωριανοί μου ως αντιπροσωπία πολλών Δημοτών του οικισμού να τον επισκεφθούν προκείμενου να του μεταφέρουν  τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν, μιας που η πόρτα για τον πρόεδρο του οικισμού είναι κλειστή. Αποτέλεσμα ήταν να μην βρούνε ΚΑΝΕΝΑ, ούτε Δήμαρχο ούτε Αντιδημάρχους. Πλήρης απαξίωση,  ΝΤΡΟΠΗ».

Χαράλαμπος Καρύδης: «Αν θέλετε πραγματικά να ασχοληθείτε καθημερινά με το χωριό σας και όχι μόνο όταν το επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος σας είμαστε στη διάθεσή σας»

Στα όσα καταλόγιζε στη δημοτική αρχή ο κ. Βουτσάς, απάντησε ο αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Καρύδης. Ο κ. Καρύδης στην απάντησή του υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει καμμία ευνοϊκή μεταχείριση οικισμών, ούτε βέβαια και προσπάθεια απαξίωσης κάποιων άλλων, ενώ αφήνει αιχμές περί διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από μέρους του κ. Βουτσά.

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Καρύδη είναι η εξής:

«Κύριε Βουτσά μιλάτε για απαξίωση σε έναν τόπο τον οποίο οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής είναι εμφανείς σε ανθρώπους που θέλουν να δουν πραγματικά και όχι σε ανθρώπους που κρίνουν απλά για να ακούγονται και να κρύβονται πίσω από τον μανδύα του αδικημένου και του απαξιωμένου χωρίς να διεκδικούν πραγματικά.

Για τα λεγόμενα σκουπίδια που μιλάτε πέριξ των κάδων αναρτώντας και φωτογραφία να σας θυμίσω ότι έχουν μαζευτεί 2 φορές στη θητεία της δημοτικής αρχής και μετά από κουβέντα των 2 μας είχατε πει ότι θα βγάζατε ανακοινώσεις και θα το λέγατε στα καφενεία για να σταματήσει αυτή η κατάσταση (κι αν κάνω λάθος διορθώστε με) αλλά ξέχασα, εσείς είστε ο καλός αλλά απαξιωμένος από την δημοτική αρχή και εμείς οι κακοί που απαξιώνουμε τον τόπο που τρέχουμε μέρα και νύχτα αλλά εσάς δεν το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις σας και σας αρκεί το να ακούτε περιστασιακά τα τεχνητά προβλήματα κάποιων κατοίκων του οικισμού που αντιπροσωπεύουν ελάχιστο ποσοστό του οικισμού.

Στις εργασίες των εργατών του κοινωφελούς προγράμματος που αναφερθήκατε τα αποτελέσματα είναι καθημερινά χειροπιαστά με καθαριότητα σε όλο τον οικισμό στο γήπεδο και στο κλειστό της Ξυλαγανής στα σχολεία στην παιδική χαρά και σε άλλους χώρους αλλά και την αποψίλωση και τον καθαρισμό που έγινε στα παλιά νεκροταφεία που είχαν περιέλθει σε μια κατάσταση πλήρους απαξίωσης από τους προηγούμενους αιρετούς άρχοντες του τόπου και μετά από πολλές δεκαετίες και δόθηκε η τιμή που αρμόζει στους προγόνους και στα μνήματα του παλαιού νεκροταφείου του οικισμού.

Όσο για την εγκατάλειψη της αγροτικής οδοποιίας που αναφέρατε να σας θυμίσω μόνο ότι το γκρέιντερ έχει περάσει 2 φορές από τον κάμπο του οικισμού και έχουν πέσει πάνω από 50 φορτηγά υλικού αλλά η ουσία του θέματος είναι ότι δεν πήγατε ούτε μια ημέρα να υποδείξετε κάποιο πρόβλημα που υπάρχει και στη συνομιλία που είχαμε δεν σας απαγόρεψε κανένας να πάτε να δείξετε κάποια προβλήματα απλά βολευτήκατε και πάλι στα λεγόμενα ότι δεν σας υπολογίζει κάνεις από την δημοτική αρχή και τους αντιδημάρχους. Όσες φορές έχουν γίνει παράπονα από δημότες για προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας έχουν εισακουστεί και λυθεί από τους αντιδημάρχους από όπου και αν προέρχονται.

Επίσης για την μη παρουσία στο δημοτικό κατάστημα της Ξυλαγανής την ημέρα Τρίτη του δημάρχου και των αντιδημάρχων και την επίσκεψη δημοτών για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τον οικισμό, επειδή δεν σας πληροφόρησαν ορθά ή κάπου στη διαδρομή διαστρεβλώθηκαν οι πληροφορίες σας, να σάς πω ότι υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση και εισακούστηκαν και καταγράφηκαν σε ένα εξαιρετικό κλίμα και από τις 2 πλευρές τα προβλήματα από τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου κύριο Ηλία Εμιρζά.

Τα προβλήματα κύριε Βουτσά του κάθε οικισμού είναι γνωστά. Με σχεδιασμό και υπομονή άλλα λύνονται και άλλα μπαίνουν σε προγραμματισμό για να μπορέσουν να λυθούν. Ας μην ξεχνάμε βέβαια και από την αρχή της θητείας μας ένα έργο ανάσα για τον οικισμό και εννοώ βεβαίως τον καθαρισμό του ρέματος που περνάει μέσα από τον οικισμό. Αν θέλετε πραγματικά να ασχοληθείτε καθημερινά με το χωριό σας και όχι μόνο όταν το επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος σας είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε θα διευκολύνει την καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Κυριε Βουτσά είναι ό,τι καλύτερο να διεκδικείτε για τον τόπο σας αλλά να είστε σίγουρος ότι ο κάθε οικισμός έχει την δέουσα προσοχή και δεν υπάρχουν διακρίσεις στις οποίες αναφέρεστε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.