«Διατροφη: Υγεια και Περιβαλλοντικη Ευαισθησια»

Ενημερωτική εκδήλωση για εκπαιδευτικούς τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στο Μουσικό

Το ΚΠΕ Μαρώνειας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνει επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα «Διατροφή: Υγεία και Περιβαλλοντική Ευαισθησία».
 
Όπως εξηγούν σε ανακοίνωσή τους για την εκδήλωση οι διοργανωτές «η καθημερινή διατροφή αποτελεί ζωτικής σημασίας διαδικασία για κάθε ζωντανό οργανισμό. Η τροφή, η γαστρονομική μας ταυτότητα , έχει πολύ μεγάλη πολιτιστική και συναισθηματική αξία για τον καθένα μας. Ο τρόπος που επιλέγουμε τι θα καταναλώσουμε, πως θα το παράγουμε και πως θα διαχειριστούμε τα απόβλητα των τροφίμων, έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και αυτό θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη. Ενδεικτικό αυτού, είναι το γεγονός ότι, η γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία, είναι ανθρώπινες δραστηριότητες που ευθύνονται σε μεγαλύτερο βαθμό για την κατανάλωση των φυσικών πόρων του πλανήτη.
 
Στόχος της επιμορφωτικής εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του ορθού τρόπου διατροφής, η ενημέρωση σχετικά με το οικολογικό αποτύπωμα των τροφίμων, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την διατροφική και περιβαλλοντική σημασία της εποχικότητας των ειδών».
 
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 17:30 έως 20:00 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ροδόπης.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

17:30-18:00 Προσέλευση-εγγραφές
18:00 – 18:10 «Η Διατροφή στα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων»
Εισηγητές: Σχοινά Αικατερίνη, Υπεύθυνη Σχ. Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης, Σιγούρος Ιωάννης, Υπεύθυνος Σχ. Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης
18:10-18:30 «To οικολογικό αποτύπωμα της τροφής»
Εισηγητές: Δούπα Μαρία Ευθυμία, Υπ. Λειτουργίας Κ.Π.Ε. Μαρώνειας, Κυνδελέρου Δάφνη, Αν. Υπ. Λειτουργίας, Σαζακλίδης Νικόλαος, Μέλος Π.Ο. Κ.Π.Ε. Μαρώνειας
18:30-19:00 «Βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων»
Εισηγητής: Αραμπατζής Κωνσταντίνος, Γεωπόνος, Msc στη Διασφάλιση Ποιότητας Τροφίμων
19:00-19:10 Διάλειμμα
19:10 – 19:30 «Ο σχολικός κήπος: διδακτικές πρακτικές στο δημοτικό σχολείο»- Αρχοντίκη Πασχαλίτσα και Αλέξανδρος Αργυρίου, δάσκαλοι στο Δ.Σ. Ξυλαγανής
19:30-19:50 «Τρέφομαι-ασκούμαι-ζώ υγιεινά: πρόγραμμα αγωγή υγείας στην Ειδική Αγωγή»
Εισηγήτριες: Βασιλακοπούλου Σταυρούλα, Μωσαΐδου Ελισάβετ και Πετρίδου Χαριτίνη, καθηγήτριες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής
19:50-20:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση
Αξιολόγηση ημερίδας– Απονομή Βεβαιώσεων συμμετοχής

 
 
Info
Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 80 εκπαιδευτικοί και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής στην ημερίδα, θα γίνει από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά έως την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Μαρώνειας www.kpemaronias.gr.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.