Διατηρειται το τμημα αισθητικης στο Εσπερινο ΕΠΑΛ Κομοτηνης

Αίσια κατάληξη στην περιπέτεια των 5 μαθητριών

Αίσια κατάληξη είχε η περιπέτεια των 5 μαθητριών  του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κομοτηνής, οι οποίες είχαν επιλέξει και φοιτούσαν επί δίμηνο στην ειδικότητα της αισθητικής, αλλά μόλις την προηγούμενη Τρίτη ενημερώθηκαν από τη διεύθυνση ότι το αντίστοιχο τμήμα καταργείται. Η εξέλιξη προκάλεσε την οργή των ίδιων, αλλά και συμμαθητών τους από το ίδιο σχολείο, αφενός μεν για αυτή καθαυτή την αφαίρεση της συγκεκριμένης ειδικότητας από τα γνωστικά αντικείμενα που προσφέρει το Εσπερινό ΕΠΑΛ, αφετέρου δε για τον χρόνο στον οποίο αποφασίστηκε η κατάργηση του τμήματος.
 
Τα παράπονα των μαθητριών, ότι βρέθηκαν στο απόλυτο αδιέξοδο καταμεσής της σχολικής χρονιάς, άκουσε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Παναγιώτης Κεραμάρης. Ο κ. Κεραμάρης είχε αναφερθεί στη δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, με την επίκληση της οποίας η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υποδεικνύει στις κατά τόπους διευθύνσεις την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων των δομών εκπαίδευσης. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που προκαλεί στις ενδιαφερόμενες μαθήτριες η ετεροχρονισμένη σχετική απόφαση για το τμήμα Αισθητικής, υποσχέθηκε να επικοινωνήσει με το Υπουργείου Παιδείας για να ζητήσει την επανεξέταση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Η πρωτοβουλία πράγματι απέφερε καρπούς και χθες αναμενόταν να υπογραφεί από τον κ. Κεραμάρη η απόφαση, που θα οριστικοποιούσε τη διατήρηση του τμήματος και θα έβαζε τέλος στην αναστάτωση των μαθητριών. Όπως μας μετέφερε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, κρίσιμος παράγων που συνετέλεσε στη θετική αυτή έκβαση, ήταν το γεγονός ότι το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κομοτηνής διαθέτει δύο μόνιμους εκπαιδευτικούς με ειδικότητα αισθητικού, πράγμα που αποκλείει τη διάθεση επιπλέον κονδυλίων για νέες προσλήψεις. Μάλιστα, κρίθηκε εφικτή και η διάθεση των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών στο δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής, για την κάλυψη των εκεί αναγκών στην αντίστοιχη ειδικότητα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.