Διαθεση δενδρυλλιων απο τη Διευθυνση Αναδασωσεων ΑΜΘ

Σε ποιους διατίθενται δωρεάν

Η Δ/νση Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στα πλαίσια της ανάπτυξης του φιλοδασικού πνεύματος και της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών με σκοπό την εξυγίανση και τον εξωραϊσμό του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος προς όφελος της υγείας και της ποιότητας της ζωής τους, θα διαθέσει και φέτος δενδρύλλια από τα δασικά φυτώρια της.

Η διάθεση των δενδρυλλίων για την τρέχουσα φυτευτική περίοδο (Νοέμβριος 2022 – Μάρτιος 2023) θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις προτεραιότητες και τους όρους διάθεσης που τίθενται στην υπ’ αριθ. 115378/2059/22-10-2010 διαταγή του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, γνώση της οποίας μπορεί να λάβει κάθε ενδιαφερόμενος μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://et.diavgeia.gov.gr, αναζητώντας την με ΑΔΑ:4ΙΞ90-Χ.

Τα δενδρύλλια διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ μόνο στους παρακάτω ενδιαφερόμενους:

  • Στους ΟΤΑ κάθε βαθμίδας, για αναδάσωση δημοσίων δασικών εκτάσεων, εφόσον έχουν υπογράψει προγραμματική σύμβαση ή για αναδάσωση δημοτικών εκτάσεων για την δημιουργία πάρκων, αλσών κ.λ.π., εφόσον υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη.
  • Στα σχολεία κάθε βαθμίδας (δημόσια ή ιδιωτικά) και στις ένοπλες δυνάμεις.
  • Στα Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Κοινωφελή Ιδρύματα, Πολιτιστικούς, φιλοδασικούς και λοιπούς συλλόγους, που θέλουν να κάνουν εθελοντική δενδροφύτευση, εφόσον υπάρχει απόσπασμα Πρακτικών Δ.Σ. ότι έχει αποφασισθεί να γίνει εθελοντική δενδροφύτευση.
  • Στα Ν.Π.Δ.Δ. και Κοινωφελή ιδρύματα, εφόσον επιθυμούν την αισθητική αναβάθμιση του εξωτερικού τους χώρου.
  • Στους ιδιοκτήτες αγροτικής γης, εφόσον θέλουν να δημιουργήσουν δενδροστοιχίες και φυσικούς αγροφράκτες στα όρια των ιδιοκτησιών τους.

Επίσης τα δενδρύλλια διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ από την Δασική Υπηρεσία στους επισκέπτες εκθέσεων που συμμετέχει και στις περιπτώσεις που τα δενδρύλλια παραμένουν αδιάθετα για μεγάλο χρονικό διάστημα στα φυτώρια και κινδυνεύουν να αχρηστευτούν.

Για όλους τους λοιπούς ενδιαφερόμενους που δεν ανήκουν στους παραπάνω η διάθεση γίνεται με καταβολή τιμήματος ως εξής:

  • Γυμνόριζα φυτά: 0,50 €/φυτάριο.
  • Φυτά αναπτυγμένα σε πλαστικές θήκες: 0,75 €/φυτάριο.
  • Βωλόφυτα (φυτά σε πλαστικούς σάκους): 0,90 €/φυτάριο. Οι παραπάνω τιμές επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. 13%.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν, για τα διαθέσιμα δασοπονικά είδη και να προμηθευτούν την σχετική αίτηση, στον ιστότοπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://ypen.gov.gr/category/ypiresiakes-anakoinoseis/

Η διάθεση των δενδρυλλίων γίνεται μετά την υποβολή αίτησης του ενδιαφερομένου στο γραφείο του πρωτοκόλλου της Δ/νσης Αναδασώσεων Α.Μ.Θ. που βρίσκεται στην Κομοτηνή επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 56­58 (κτίριο ΕΟΜΕΧ) στον 2ο όροφο.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους ταχυδρομικώς ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο email: [email protected].

Έντυπο αίτησης παρέχεται από την Υπηρεσία και πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 2531071664 όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η διάθεση των δενδρυλλίων θα γίνεται μέχρι αυτά να εξαντληθούν ή μέχρι την 31/3/2023.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.