Διασυνοριακη συνεργασια Ελλαδας-Βουλγαριας για αντιπλημμυρικη θωρακιση

Δημιουργείται ειδικό σύστημα προειδοποίησης για πλημμύρες στις λεκάνες απορροής Στρυμόνα, Νέστου, Έβρου

Με ειδικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, που ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους θα γίνεται από τη Βουλγαρία η προειδοποίηση κινδύνου για να αντιμετωπιστεί έγκαιρα πλημμυρικό φαινόμενο όπως αυτό προ ετών στον ποταμό Έβρο.

Το ειδικό σύστημα είναι ένα από τα αντικείμενα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος FLOODGUARD ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020, και χρηματοδοτείται από το Interreg.

Εταίρος του έργου είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης η οποία πραγματοποίησε Διήμερο Διεθνές Υβριδικό Συνέδριο για την παρουσίασή του. Το παρών έδεσε και ο γραμματέας της ΑΔΜΘ Δρ. Ιωάννης Σάββας  ο οποίος  στην τοποθέτηση του, μεταξύ άλλων εξήγησε ότι, το έργο εστιάζει στη διαχείριση κινδύνων από πλημμύρες στη διασυνοριακή περιοχή και συγκεκριμένα στις τρεις διασυνοριακές λεκάνες απορροής ποταμών στην ευρύτερη περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας (Στρυμόνα – Νέστου – Έβρου).

Το όφελος για την τοπική κοινωνία είναι η ανάπτυξη αποτελεσματικών δομών και συστημάτων ανταλλαγής πληροφοριών για την εκτίμηση, τον μετριασμό και τη διαχείριση του κινδύνου πλημμύρας στη Βόρεια Ελλάδα και στη Νότια Βουλγαρία γύρω από τα κοινά μας σύνορα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.