Διασωση μαυρογυπα στη Δαδια
Μεταμεσονύχτιος συναγερμός εγινε στον Σταθμό της ΑΝΙΜΑ στη 1πμ του Σαββάτου.
Παρελήφθη μαυρόγυπας από την Δαδιά, που επιβιβάστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε πτήση της Aegean Airlines .
Είχε βρεθεί το απόγευμα μέλη της Εταιρείας Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης , το προσωπικό του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής-ΟΦΥΠΕΚΑ καθώς και τους Petfriendkavala.
Πρόκειται για ανώριμο άτομο, που είχε απελευθερωθεί πρόσφατα από τον κλωβό επανένταξης που υποστηρίζει η BSPB https://bspb.org/en/ στο πλαίσιο του https://4vultures.org/projects/life-rhodope-vulture/ .
Το εξαντλημένο εξαιρετικής σημασίας πουλί λαμβάνει από τις πρώτες ώρες εντατική οροθεραπεία, έφαγε και μέσα στις επόμενες μέρες θα του γίνει πλήρες health screening ώστε να έχουμε μια καλή εικόνα του τί του συμβαίνει.
Για άλλη μια φορά οι άνθρωποι της ΑΝΙΜΑ είναι ευγνώμονες στην Aegean Airlines γιατί χάρη στην άμεση ανταπόκρισή της έχουν σωθεί πολλά σημαντικά τέτοια πουλιά, μιας και μπορούν να λάβουν μέσα σε λίγες ώρες εξειδικευμένη φροντίδα.Οι μαυρόγυπες βρίσκονται σε καθεστώς σχεδόν απειλούμενου είδους σύμφωνα με της κατάταξη της IUCΝ.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
