Διασχολικη Συναντηση στο Μουσικο Σχολειο Κομοτηνης στα πλαισια του εργου eTwinning 3D Printing Adventures

Θα φιλοξενήσει 18 μαθητές και 5 εκπαιδευτικούς από σχολείο της Ισπανίας

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής θα φιλοξενήσει 18 μαθητές και 5 εκπαιδευτικούς από το IES LOS CERROS (σχολείο από την  Ubeda Ισπανίας) το διάστημα 30 Ιουνίου έως 02 Ιουλίου για να υλοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις αξιοποιώντας τις δυνατότητες ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή. Στις δράσεις θα μετέχουν 14 μαθητές και 6 καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής που με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών και μαθητών από το σχολείο της Ισπανίας, θα κατασκευάσουν στον τριδιάστατο εκτυπωτή μινιατούρα διάφορα μουσικά όργανα καθώς και το Σπαθί που είναι κεντρικό ηρώο της πόλης. Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις θα είναι:

Combining coding & 3D printing, Designing with FreeCAD (part & draft mode), Logo in 3D with Inkscape and Freecad, Music instruments with Freecad, Modeling collaboratively with tinkerCAD, Terrain2stl, Thingiverse, Modeling monuments with SketchUP, Sketchfab,  Preparing 3D printing with Ultimaker Cura, Lithophanes.

Παράλληλα θα υπάρξουν δράσεις σχετικές με τα παραδοσιακά παιχνίδια των δύο χωρών, τα παραδοσιακά τραγούδια, τους παραδοσιακούς χορούς ενώ θα υπάρξουν επισκέψεις σε αξιοθέατα της περιοχής μας. Την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 11:00 π.μ., θα υπάρξει επίσημη εκδήλωση υποδοχής των Ισπανών καθηγητών και μαθητών στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου, με παραδοσιακά τραγούδια της Θράκης καθώς και άλλες μελωδίες.    

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.