Διαπυροι υποστηρικτες αγιων και λειψανων οι Μητροπολιτες Μαρωνειας και Κομοτηνης και Μεσσηνιας

Με αφορμή την κόντρα εκκλησίας – πολιτείας για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

Πάνω από 200.000 πιστοί από όλες τις γωνίες της χώρας υπολογίζεται ότι έσπευσαν για να προσκυνήσουν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, που έφθασαν από τη Βενετία στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή και βρίσκονται στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα.
 
Φαίνεται πως οι πιστοί που συρρέουν δεν επηρεάζονται από την  πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει τόσο για τον τρόπο μεταφοράς τους όσο και για την τοποθέτησή τους στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», αρχής γενομένης από τα σχόλια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Νίκου Φίλη, που συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις που έγιναν από τις παρατάξεις ΑΝΕΛ και Ποταμιού.
 
Με την αφορμή της παρουσίας τους στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 14η Μαΐου τόσο ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων όσο και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ερωτηθέντες  για την πρόσφατη κόντρα τα ακόλουθα.
 
 

Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος
 
««Οι άνθρωποι οι οποίοι κινούνται με ιδεοληψίες και προκαταλήψεις δεν έχουν δικαίωμα να αμαυρώνουν τη πίστη και τη θρησκευτικότητα»

 
«Οι άνθρωποι οι οποίοι κινούνται με ιδεοληψίες και προκαταλήψεις δεν έχουν δικαίωμα να αμαυρώνουν τη πίστη, τη θρησκευτικότητα και πάνω απ΄ολα να χαρακτηρίζουν με ακραίους όρους, όπως ειδωλολατρία  σημεία και στοιχεία της θρησκευτικότητας των ανθρώπων και της πίστεώς τους, όταν οι ίδιοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις του πολιτικού και κομματικού τους παρελθόντος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος.
 
 

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής
 
«Τα λείψανα των Αγίων νοηματοδούν και τη ζωή μας,  γιατί όταν θα έλθει η ώρα να κατεβούμε στον τάφο μπορεί να έχουμε την ελπίδα της αιωνιότητας»

 
Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων ερωτηθείς σχετικά τόνισε πως «σήμερα που οι άνθρωποι ψάχνουμε από κάπου να στηριχθούμε, και ό,τι ανθρώπινο και κοσμικό καταρρίπτεται από δικές μας αστοχίες, τα λείψανα των Αγίων μας είναι έτσι απαντοχή και η ελπίδα μας». «Τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας είδατε με τι αυθόρμητο τρόπο τα προσέγγισε ο λαός, γιατί η πίστη μας είναι η μόνη μας ελπίδα. Μην λοιπόν τα ισοπεδώνουμε όλα» τόνισε και συνέχισε υποστηρίζοντας πως «τα λείψανα των Αγίων μας νοηματοδούν και την ζωή μας  γιατί όταν θα έλθει η ώρα να κατεβούμε στον τάφο μπορεί να έχουμε την ελπίδα της αιωνιότητας». «Αυτά μας οδηγούν και πέρα από αυτόν τον κόσμο» ο οποίος, όπως είπε, αν ήταν ο μόνος θα ήταν ένα «χρυσό κλουβί».  «Τα λείψανα των Αγίων της Πίστεώς μας μας δείχνουν ότι η ζωή μας δεν έχει ημερομηνία λήξης, αλλά ότι εκτείνεται και μετά από δω, και μετά από δω είναι η Βασιλεία του Θεού» συνέχισε και κατέληξε λέγοντας  «ας αφήνουμε τους ανθρώπους που πιστεύουν και θρησκεύονται να κρατιούνται από την πίστη, από τα λείψανα και από τις εικόνες των Αγίων μας. Και όσοι δεν πιστεύουν δεν έμαθαν ακόμα να πιστεύουν, ας μαθητεύσουν από το αυθόρμητο των ανθρώπων μας που πιστεύουν στο Θεό και τα λείψανα των Αγίων μας και πιστεύω ότι κάποια στιγμή και αυτοί θα βρουν ένα τέτοιο βηματισμό που θα τους αναπαύει και θα τους ελευθερώνει».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.