Διαψευδεται το δημοσιευμα τουρκικων ΜΜΕ για θανατο μεταναστη στο Εβρο

Για «fake news» μιλάει ο Θεοδωρικάκος

Διαψεύδεται από τις ελληνικές Αρχές δημοσίευμα τουρκικών ΜΜΕ, σύμφωνα με το οποίο ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και σκότωσαν Αφγανό μετανάστη, κοντά στα σύνορα της Αδριανούπολης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Έλληνες άνοιξαν πυρ κατά ομάδας Αφγανών που προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα. Το υποτιθέμενο θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, εξέπνευσε.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο kathimerini.gr, διέψευσαν κατηγορηματικά το περιστατικό, τονίζοντας πως «κάτι τέτοιο δεν ισχύει».

Την ίδια ώρα, με ανάρτησή του στα social media, o Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απάντησε στο δημοσίευμα γράφοντας χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία έχει βεβαρημένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο».

Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο.

Παράλληλα ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Ελληνική Αστυνομία στην οποία αναφέρει: 

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ξένο και εγχώριο ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία αναφέρονται σε περιστατικό πυροβολισμού σε βάρος μεταναστών στην περιοχή του Έβρου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: το περιγραφόμενο ή παρόμοιο περιστατικό, ουδέποτε έχει συμβεί και ως εκ τούτου σχετικές αναφορές είναι ανυπόστατες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι, το σύνολο των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία των συνόρων της χώρας γίνεται πάντοτε βάσει της εθνικής, ενωσιακής και διεθνούς νομοθεσίας καθώς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.