Διαψευδει τις φημες περι ακαταλληλοτητας για μπανιο στις παραλιες του, ο Δημος Κομοτηνης

«Κακόβουλη σπερμολογία οι περί του αντιθέτου φήμες»

Ανακοίνωση με την οποία καθησυχάζει τους πολίτες και διαψεύδει τις φήμες που διακινούνταν τον τελευταίο καιρό και ήθελαν τις παραλίες του Δήμου Κομοτηνής να είναι ακατάλληλες για κολύμβηση, θυμίζοντας πως «από το νομό Ροδόπης μόνο οι ακτές Φαναρίου, Αρωγής και Μέσης» είναι βραβευμένες με γαλάζια σημαία. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, διαβεβαιώνει ότι ο Δήμος Κομοτηνής δεν έχει δεχθεί καμία ειδοποίηση ή ενημέρωση ή σύσταση περί «ακαταλληλότητας» για κολύμβηση των θαλασσίων υδάτων στις παραλίες των ορίων του, και ειδικότερα σε αυτές του Φαναρίου και της Αρωγής. Μάλιστα, η δημοτική αρχή έχει γνώση για την καθαρότητα και την καταλληλότητά τους.
 
Άλλωστε, από το νομό Ροδόπης, μόνο οι ακτές Φαναρίου, Αρωγής και Μέσης του Δήμου Κομοτηνής συμπεριλαμβάνονται στη φετινή (2016) λίστα με τις 430 «Γαλάζιες Σημαίες 2016 – Βραβευμένες ακτές και μαρίνες» της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.
 
Ως εκ τούτου, οι ανυπόστατες και εφέτος περί του αντιθέτου φήμες που αναπτύχθηκαν τις τελευταίες ημέρες, μόνο ως κακόβουλη σπερμολογία μπορούν να εκληφθούν. Η εμφάνιση μεμονωμένων περιπτώσεων ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες λουομένων είναι φυσιολογική και δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.