Διανομη ροδακινων σε ευπαθεις κοινωνικες ομαδες απο το Δημο Κομοτηνης

Να επεκταθεί σε διανομή και άλλων προϊόντων φιλοδοξεί ο Δήμος

Χθες, 25 Αυγούστου, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής έγινε η πρώτη διανομή ροδάκινων στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηνής. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια κίνηση στήριξης απέναντι στους ευάλωτους καταναλωτές που έχει «δημιουργήσει» η κρίση ενώ συντονιστής της δράσης εκ μέρους του Δήμου είναι η Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών. 

«Ο Δήμος Κομοτηνής δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική λόγω της οικονομικής κρίσης που διέπει τη χώρα»

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, μίλησε για όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε αναφορικά με την διανομή. «20 τόνοι ροδάκινων θα διανεμηθούν από τον Δήμο Κομοτηνής σήμερα Τρίτη», σημείωσε συμπληρώνοντας πως «ο Δήμος Κομοτηνής δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική λόγω της οικονομικής κρίσης που διέπει τη χώρα. Έχουμε δώσει ροδάκινα προς δωρεάν διανομή και σε άλλους δήμους, όπως στο Δήμο Ιάσμου, στο Δήμο Μαρώνειας και στο Δήμο Αρριανών». 

«Προτεραιότητα έχουν όσοι είναι οικονομικά αδύναμοι»

Αναφορικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν όσοι θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν αυτή τη στήριξη από τον Δήμο Κομοτηνής, ο κ. Σωτηρακόπουλος εξήγησε ότι «προτεραιότητα έχουν αυτοί που έχουν κάρτα σίτισης του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και ωφελούμενοι των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου. Όσοι είναι, δηλαδή, οικονομικά αδύναμοι».
 
Ακολούθως, ο αντιδήμαρχος καθησύχασε όσους δεν ήταν ενημερωμένοι μέχρι και χθες ότι θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στη διανομή και να παραλάβουν ροδάκινα και τις επόμενες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σωτηρακόπουλος δήλωσε ότι «δημοσιεύσαμε στον τύπο και θέλουμε να γίνει γνωστό στον κόσμο ότι ο Δήμος Κομοτηνής θα είναι εδώ και τις επόμενες ημέρες, μέχρι και την Πέμπτη θα διανέμει δωρεάν ροδάκινα», συμπληρώνοντας ότι «σε περίπτωση που οι τόνοι δεν είναι επαρκείς θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε και να παρέχουμε και άλλες ποσότητες ώστε να επαρκέσουν για όλους τους συμπολίτες μας».
 
 Στη συνέχεια, ο κ. Σωτηρακόπουλος επεσήμανε ότι αυτή η κίνηση δεν τελειώνει με τα ροδάκινα, αλλά θα υπάρξουν διανομές και άλλων αγροτικών προϊόντων. «Ήδη ερχόμαστε σε επαφή με συνεταιρισμούς από το Άργος, από τη Νάουσα», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η πληροφόρηση του κόσμου είναι η πρώτη προϋπόθεση για να συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες η δράση. «Την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανόν να ξαναγίνουν διανομές, αρκεί ο κόσμος να ενημερωθεί, ώστε να έρθουν και να παραλάβουν δωρεάν ροδάκινα όσοι δικαιούνται», δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ.Νίκος Σωτηρακόπουλος και επεξήγησε ότι «φρούτα και λαχανικά θα είναι τα προϊόντα που θα συνεχίσουμε να μοιράζουμε, αλλά είναι πιθανόν να έχουμε και άλλα προϊόντα, που θα είναι αναγκαία στους δικαιούχους, τους επόμενους μήνες». 

«Για την επισιτιστική βοήθεια έχουμε ήδη 1.700 περίπου αιτήσεις»

Ολοκληρώνοντας, σε ερώτημα που τέθηκε στον αντιδήμαρχο Κομοτηνής αναφορικά με το πόσοι είναι οι δικαιούχοι για τη δωρεάν παραλαβή αγροτικών προϊόντων στο Δήμο Κομοτηνής, ο κ. Σωτηρακόπουλος δήλωσε πως «δεν έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε πόσοι είναι αυτοί που κατέχουν την κάρτα αλληλεγγύης, καθώς ζητήσαμε λίστα με τα ονόματα αυτών, ώστε να έχουμε άμεση επαφή με τους εν λόγω συμπολίτες μας αλλά μας αρνήθηκαν με την αιτιολογία ότι πρόκειται για προσωπικά δεδομένα». Επεσήμανε, όμως, ο ίδιος ότι «αναφορικά με τις κάρτες για την επισιτιστική βοήθεια έχουμε ήδη λάβει 1.700 περίπου αιτήσεις».«Σε μια βδομάδα θα ξέρουμε πόσοι και ποιοι είναι οι δικαιούχοι συμπολίτες μας καθώς ξεκινήσαμε να κάνουμε κατάσταση με τα ονόματά τους», σημείωσε ολοκληρώνοντας ο κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, Αντιδήμαρχος του Δήμου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.