Διαμορφωνονται οι δρομοι για το νεο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Θα δημιουργηθεί σύνεση με το οδικό δίκτυο, ενώ θα ασφαλτοστρωθούν και οι δρόμοι γύρω από το χώρο κατασκευής του νέου Νοσοκομείου

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή της οδικής σύνδεσης του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, με τα συνεργεία να έχουν διαμορφώσει ήδη σημαντικό μέρος της νέας οδοποιίας που θα δημιουργηθεί για την πρόσβαση σε αυτό.

Να θυμίσουμε πως η κατασκευή της οδικής σύνδεσης, προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ, αποτελεί μια από τις δεσμεύσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ για την κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου, που μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας, που έφτασε μέχρι την ακύρωση του αρχικού διαγωνισμού, φαίνεται πως παίρνει ξανά μπρος με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που κάνει τη δωρεά, και του Ομίλου ΑΒΑΞ.

Η υπογραφή της σύμβασης προηγήθηκε της ακύρωσης, παρόλα αυτά η αβεβαιότητα δεν σταμάτησε τις διαδικασίες, που προχώρησαν κανονικά.

Μέσα από το έργο, προβλέπεται η κατασκευή της Οδικής Σύνδεσης του Νέου Νοσοκομείου, μήκους 2,7 χλμ., ενώ θα γίνει βελτίωση της υφιστάμενης Επαρχιακής Οδού Κομοτηνής-Σώστη- Ιάσμου, σε μήκος 400μ. λόγω προσαρμογής της στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο, που θα κατασκευαστεί για την απευθείας σύνδεση του με αυτή.

Παράλληλα θα κατασκευαστούν δύο ισόπεδοι κόμβοι μορφής Τ στο σημείο συμβολής για τη σύνδεση του Νοσοκομείου με τον οικισμό της Μελέτης, με την απευθείας οδική σύνδεση να είναι μήκους 1,05 χλμ. Το έργο επίσης προβλέπει την αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου συνολικού μήκους 2,42 χλμ, που περιβάλλει το Νοσοκομείο και συμβάλει με την οδική σύνδεση του.

Στις οδούς σύνδεσης θα εγκατασταθεί οδοφωτισμός, ενώ θα κατασκευαστεί και το δίκτυο ηλεκτροδότησης για τη σύνδεση του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής με το υφιστάμενο δίκτυο της ΔΕΗ.

Ήδη έχει γίνει διαπλάτυνση των χωμάτινων οδών που οδηγούν από και προς το χώρο του Νέου Νοσοκομείου, καθώς και των δρόμων που το περιβάλλουν, μαζί με τις προεργασίες για την ηλεκτρική σύνδεση και τον φωτισμό.

Παράλληλα διαμορφώνεται και η είσοδος προς το νοσοκομείο, που βρίσκεται προς την πλευρά του παλιού αεροδρομίου, καθώς και άλλες εργασίες προετοιμάζοντας τους δρόμους αυτούς για την ασφαλτόστρωση που θα ακολουθήσει.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση στον επαρχιακό δρόμο ή το δρόμο που περνά κάτω από την Εγνατία Οδό προς κατεύθυνση προς το νοσοκομείο, που αναμένεται να γίνει όταν ξεκινήσουν οι εργασίες για τον κόμβο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η Περιφέρεια χρηματοδοτεί και την δημιουργία των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης για το νέο Νοσοκομείο, που θα κατασκευαστούν από την ΔΕΥΑΚ, ενώ θα καλύψει και την σύνδεση τόσο με το τηλεφωνικό δίκτυο, όσο και με το δίκτυο φυσικού αερίου, που θα κατασκευαστούν από τους διαχειριστές των εν λόγω δικτύων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.