Διαμαρτυρονται για συγχωνευσεις τμηματων οι μαθητες του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνης

Προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου το πρωί της Παρασκευής

Σε κατάληψη προχώρησαν την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση μείωσης του αριθμού των τμημάτων από  6 σε 5 στη Β Λυκείου. Η εν λόγω απόφαση, σύμφωνα με τους μαθητές, ελήφθη λόγω έλλειψης καθηγητών σε ένα από τα τμήματα γεγονός που όπως εξήγησαν αναμένεται να έχει μια σειρά επιπτώσεων καθώς αυξάνεται ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη.

Παράλληλα οι μαθητές έκαναν λόγο για τμήματα «δύο ταχυτήτων», αφού εξαιτίας την έλλειψης καθηγητών και της απροθυμίας του υπουργείου να καλύψει τα κενά, η κάλυψη της ύλης στο προς συγχώνευση τμήμα είναι μικρότερη σε σχέση με τα υπόλοιπα τμήματα.  

«Το τμήμα το οποίο δεν είχε αναπληρωτές καθηγητές είχε μείνει πίσω στην ύλη. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργείται ένα χάσμα ανάμεσα σε ομάδες μαθητών και έτσι μειώνεται η αποδοτικότητα τους και δημιουργούνται γνωστικά κενά» επεσήμαναν χαρακτηριστικά οι μαθητές.

Από τους λόγους αντίθεσης των μαθητών στην εν λόγω απόφαση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα επιχειρήματα περί της παρούσας υγειονομικής συγκυρίας και των οδηγιών που έχουν σταλεί στα σχολεία. Έτσι εξήγησαν πως σύμφωνα με τις οδηγίες απαγορεύεται η αλλαγή θέσεων μέσα στο τμήμα αλλά και η μετακίνηση σε διαφορετική τάξη, σε μια προσπάθεια αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού. Οδηγίες που όμως έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την εκπαιδευτική πρακτική αφού στις ώρες των μαθημάτων κατεύθυνσης οι μαθητές αλλάζουν αίθουσα γεγονός που προκαλεί πρόβλημα. «Δεν μιλάμε για μια απλή γρίπη είναι πανδημία. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι. Δεν γίνεται να υπάρχει τόσος συνωστισμός σε ένα τμήμα και τόσες αλλαγές όσον αφορά αίθουσες. Με τέτοιους χειρισμούς προκαλείται εύλογος φόβος σε εμάς και τις οικογένειές μας» τόνισαν χαρακτηριστικά οι μαθητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.