Διαμαρτυρια της ΠΚΣ για τη σιτιση στο ΔΠΘ

«Ούτε σκέψη για κάρτες σίτισης» τονίζει

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) στα πανεπιστημιακά τμήματα της Κομοτηνής, θίγοντας το θέμα της σίτισης.

Όπως εξηγούν, «σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε από τη διεύθυνση της λέσχης προειδοποιεί ότι από την Δευτέρα 13/06 θα σιτίζονται δωρεάν μόνο οι φοιτητές που διαθέτουν κάρτα σίτισής. Όσο αφορά την Κομοτηνή κάρτα σίτισης δικαιούνται μόλις 1080 από τους 7.000 και πλέον (!!!) εγγεγραμμένους φοιτητές, με άλλα λόγια όποιος δεν έχει κάρτα  θα μένει νηστικός!!! Ενημερωθήκαμε πως αυτό συμβαίνει τις τελευταίες μέρες συνολικά στις λέσχες του ΔΠΘ».

«Η ΔΩΡΕΑΝ σίτιση είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ των φοιτητών και  θα παραμείνει τέτοιο» τονίζουν και συμπληρώνουν: «Την ίδια ώρα που οι τσέπες μας και των γονιών μας δεν φτάνουν για να βγει ο μήνας, που κόβουμε το supermarket, που τρέμουμε να ανοίξουμε τους λογαριασμούς ρεύματος, που η κυβέρνηση κάνει λόγο για 200 ευρώ νοίκι στις εστίες, μας κόβουν το φαγητό!!!”.

Ταυτόχρονα η ΠΚΣ σχολιάζει και το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση για τα ΑΕΙ επισημαίνοντας πως «το Υπουργείο Παιδείας φέρνει νέο νόμο πλαίσιο, παρουσιάζοντας το προκλητικά ως μια τομή στο σημερινό πανεπιστήμιο, μας αποκλείουν από το δωρεάν φαγητό. Τα μέτρα που προωθούν για τις σχολές μας είναι ακριβώς τα ίδια και χειρότερα από αυτά που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις! Είναι αυτά που αφήνουν τις σχολές μας να στενάζουν από την υποχρηματοδότηση, την έλλειψη σύγχρονων υποδομών, τα κενά στους καθηγητές, την υποβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας! Βγάζει μάτι πως η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως κόστος! Δεν θα τους περάσει!»

Η ΠΚΣ καταγγέλλει «την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, που υποχρηματοδοτούν τις σχολές μας με αποτέλεσμα οι φοιτητές να πρέπει πολύ συχνά να βάζουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη για να μπορούμε να σπουδάσουμε. Που παροχές του πανεπιστημίου δίνονται στην ευθύνη εργολάβων, που δεν τους ενδιαφέρει να καλυφθούν οι ανάγκες μας για σύγχρονες σπουδές, αλλά το πως θα βγάλουν ακόμα περισσότερα κέρδη».

Καταγγέλλει επίσης «τη στάση της Πρυτανείας του ΔΠΘ που παρά την σχετική απόφαση για την δωρεάν σίτιση όλων των φοιτητών που έχει βγάλει έπειτα από πίεση των φοιτητών, κρατάει σιγή ιχθύος μπροστά σε όλα αυτά!».

«Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!» υπογραμμίζει η ΠΚΣ και καταθέτει το αίτημα , «όλοι οι φοιτητές, ανεξαρτήτως έτους να μπορούν να σιτίζονται ΔΩΡΕΑΝ και στις 2 φοιτητικές  λέσχες της πόλης και να αναβαθμιστεί η ποιότητα του φαγητού! Να τεθεί σε εφαρμογή και να κοινοποιηθεί η απόφαση της Πρυτανείας του ΔΠΘ στους φοιτητές και στον εργολάβο της λέσχης της πόλης».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι φοιτητές της ΠΚΣ θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου, στη λέσχη της πόλης και θα επιδιώξουν συνάντηση με την αντιπρύτανη φοιτητικής μέριμνας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.