Διαμαρτυρια με αιτημα την επιστροφη των μη εμβολιασμενων στις θεσεις τους στο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Την είσοδο εργολάβων στο Νοσοκομείο καυτηρίασαν μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων

Διαμαρτυρία στην πύλη του Νοσοκομείου Κομοτηνής για την θέση σε αναστολή εργαζομένων λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού πραγματοποιήσαν το πρωί της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου τόσο υγειονομικοί σε αναστολή όσο και συνάδερφοί τους από το Σύλλογο Εργαζομένων, ζητώντας να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους.

Όπως σημείωσε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Αλέκος Σπανός, οι εργαζόμενοι μπαίνουν στην 4η εβδομάδα της αναστολής, και ήδη έχουν αρχίσει να πιέζονται οικονομικά, ιδιαίτερα όταν δεν έχουν δικαίωμα ετεροαπασχόλησης.

Σημείωσε δε πως τη στιγμή που η χώρα μας βλέπει αύξηση κρουσμάτων και θανάτων, η κυβέρνηση επιλέγει αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ να το αποδυναμώσει, με θέτοντας 6.000 εργαζόμενους εκτός.

Ήδη νοσοκομεία βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση σε όλη τη χώρα, ενώ στο Νοσοκομείο Κομοτηνής από τους 4 εντατικολόγους οι 2 είναι σε αναστολή, και συμπληρώνονται από συγγενείς ειδικότητες.

Προσπάθεια εργαλειοποίησης από την κυβέρνηση

Επικαλέστηκε δε μετρήσεις που δείχνουν πως σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό εμβολιασμένων υγειονομικών βρίσκεται στο 75-80%, ενώ στην Ελλάδα, με το 93-94% των υγειονομικών εμβολιασμένο, υποχρεώνουν όσους απομένουν σε αναστολή. «Το συγκεκριμένο μέτρο είναι επαχθές, έχει στοιχεία κοινωνικής και κυβερνητικής αναλγησίας, είναι μη αναλογικό και άδικο» σημείωσε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα υπάρξει συναίνεση αν καθίσουν σε ένα τραπέζι επιστημονικοί φορείς και υγειονομικοί.

Άποψη του κ. Σπανού είναι πως η κυβέρνηση εργαλειοποιεί το υγειονομικό κενό που δημιουργείται για την είσοδο από το παράθυρο ιδιωτών και εργολάβων, που ξεκίνησαν να μπαίνουν στα νοσοκομεία, με απευθείας αναθέσεις από τις διοικήσεις. «Ήδη στο Νοσοκομείο μας μπήκαν οι εργολάβοι. Ο εργολάβος διορίζει με δικά του κριτήρια προσωπικό, πολλές φορές υποκινούμενος και με μικροκομματικές υποδείξεις θεσμικών ταγών του Νοσοκομείου», ανέφερε, ζητώντας να υπάρξει ασυμβίβαστο θεσμικών παραγόντων σε πρώτο και δεύτερο βαθμό συγγένειας, ώστε να διαφυλαχθεί η εντιμότητα και η διαφάνεια στα Νοσοκομεία.

Όσο για την δυσπιστία των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, θεωρεί πως πηγάζει από τoν μικρό χρόνο έρευνας, τις παλινωδίες σε συγκεκριμένα εμβόλια, αλλά και την προσέγγιση των εμβολίων ως μονόδρομο από την κυβέρνηση, αγνοώντας μέχρι πρόσφατα φαρμακευτικές μεθόδους αντιμετώπισης της ασθένειας.

Όσο για τους εμβολιασμούς, επανέλαβε πως λένε ναι στο εμβόλιο, όμως χρειάζεται μια μεγάλη καμπάνια, με πειθώ και χωρίς εξαναγκασμούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.