Διαμαρτυρια Αστυνομικων στην Κομοτηνη για την επιθεση στον αστυνομικο στα επεισοδια του Ρεντη

Ζητούν να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για να αντιμετωπιστεί στην πηγή της η οπαδική βία και να αποδεσμευτούν οι αστυνομικοί από την φύλαξη των γηπέδων

Να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την εξάλειψη της οπαδικής βίας, αλλά και να αποδεσμευτούν οι αστυνομικοί από τα γήπεδα ζήτησαν οι αστυνομικοί της Ροδόπης, πραγματοποιώντας ένστολη διαμαρτυρία έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου.

Αφορμή για την διαμαρτυρία ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του 31χρονου Αστυνομικού στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στου Ρέντη την Πέμπτη, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το πρόβλημα της οπαδικής βίας, με τον αστυνομικό να δίνει ακόμα μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Είμαστε όλοι Γιώργος» τόνισε εκ μέρους των συναδέρφων της η Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Σταυρούλα Τζατζανά, η οποία τόνισε πως ανάλογες διαμαρτυρίες συμπαράστασης λαμβάνουν χώρα σε όλη τη χώρα, για να δείξουν ότι είναι δίπλα του και εύχονται να τα καταφέρει στον μεγάλο αγώνα που δίνει να κρατηθεί στη ζωή, για να επιστρέψει στην οικογένειά του, και στην οικογένεια της αστυνομίας, συνεχίοντας να υπηρετεί πιστά τους πολίτες.

Ξεχειλίζει η θλίψη και η οργή

«Ταυτόχρονα όμως ξεχειλίζει η θλίψη και η οργή, για αυτή την δολοφονική και με ανθρωποκτόνο σκοπό επίθεση που έγινε στους συναδέρφους μας» σημείωσε, επισημαίνοντας πως υπάρχει τρόπος να απομονωθούν αυτά τα εγκληματικά στοιχεία, και οφείλει στους αστυνομικούς και στους Έλληνες πολίτες η πολιτεία να το πράξει.

Ήδη θρηνούμε ζωές συμπολιτών μας θύματα του χουλιγκανισμού, σημείωσε, για αυτό και σήμερα ζητούν να μην χυθεί άλλο αίμα αστυνομικού, να μην χυθεί αίμα οποιουδήποτε πολίτη.

Στάθηκε δε στην πεισματική άρνηση της πολιτείας να αναγνωρίσει την επικινδυνότητα του αστυνομικού επαγγέλματος, και καυτηρίασε το γεγονός ότι μετακυλίονται στην Αστυνομία οι ευθύνες των ιδιοκτητών και των διοικήσεων των ομάδων για τα εγκληματικά  στοιχεία που έχουν παρεισφρήσει στον αθλητισμό.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα, που περιλαμβάνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες, δεν τους ικανοποιούν, μιας και δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, και δεν μεριμνούν για το αίτημα τους για αποδέσμευση από τα γήπεδα.

Να φτάσει βαθιά η έρευνα

Έδωσε δε συγχαρητήρια στους συναδέρφους τους για τον τρόπο, τη μεθοδικότητα και τον επαγγελματισμό που χειρίστηκαν το συμβάν, και οδηγήθηκαν στην ανακάλυψη και σύλληψη του δράστη.

Όμως αναμένουν να συνεχιστεί η έρευνα και να πάει βαθιά στο κόκκαλο, να ξεσκεπαστεί όλο το σύστημα, να οδηγηθούν την δικαιοσύνη όλοι οι υπεύθυνοι, γιατί πίσω από τον 18χρονο που συνελήφθη λειτουργεί ένα ολόκληρο σύστημα, ώστε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ώστε επιτέλους να εξαλειφθεί αυτή η σαπίλα που προσβάλλει τον Ελληνικό Αθλητισμό και θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες και τους αστυνομικούς.

Ευχαρίστησε δε και τους γιατρούς και τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για να κρατήσουν στη ζωή τον συνάδελφό τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.