Διαμαρτυρια απο ΕΝΙΔΥΚ Συλλογο Γυναικων και Φοιτητες για το ναυαγιο στην Πυλο

Πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Κομοτηνής

Συγκέντρωση για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου πραγματοποιήθηκε και στην Κομοτηνή, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα από την ΕΝΙΔΥΚ, τον Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ) και τον Σύλλογο Φοιτητών Κοινωνικής Εργασίας.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πικέτες με συνθήματα όπως «Πόλεμος στη στεριά, στη θάλασσα πνιγμένοι, οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι» και «Υγροί τάφοι και θάλασσες νεκρών, κράτη και ΕΕ φονιάδες των λαών», θέλοντας να στείλουν το μήνυμα ότι δεν θα συμβιβαστούν με τη βάρβαρη «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων προσφύγων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Στη συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία χαιρετισμό απεύθυναν η Κλειώ Χρυσοχοΐδου από τον σύλλογο γυναικών Ροδόπης, η Χριστίνα Αλεξοπούλου από τον Σύλλογο Φοιτητών Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ, ενώ την ομιλία έκανε ο πρόεδρος της ΕΝΙΔΥΚ και μέλος του ΔΣ του ΕΚΚ, Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος.

Ο τελευταίος τόνισε πως βρίσκονται στο χώρο για να βροντοφωνάξουν πως δεν συμβιβάζονται με την «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοούμενων στις θάλασσες της μεσογείου, του Αιγαίου και αλλού, ζητώντας να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ διεκδικώντας την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων όλων αυτών των ανθρώπων στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. Απαιτούμε να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες, οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού αυτών των ανθρώπων» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.