Διαλογο σε καθε γειτονια της Κομοτηνης επιθυμει να προκαλεσει η «Ανοιχτη Συνελευση Εναντια στον Κρατικο Αυταρχισμο»

Για την συνδιαμόρφωση απόψεων για όλα τα συλλογικά ζητήματα της κοινωνίας ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, Σάββατο, 27 Μαρτίου, το πρωί στο Πάρκο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, μέλη της ομάδας «Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στον Κρατικό Αυταρχισμό».

Η συλλογικότητα δημιουργήθηκε στις 17 Νοεμβρίου με αφορμή τα όσα διαμείβονται στην ελληνική κοινωνία και την κρατική διαχείριση στο όνομα της πανδημίας, με στόχο όπως δήλωσε εκπρόσωπός τους μιλώντας στον «ΠτΘ» την αντίδραση σε όσους και σε όσα καταλύουν την δημοκρατία.

Η σημερινή δράση αποτελεί την πρώτη από ένα σύνολο δράσεων σε γειτονιές της Κομοτηνής με στόχο όπως εξήγησε την ενημέρωση της κοινωνίας, αλλά και την συμπερίληψη όλων για την διεκδίκηση των έως τώρα αυτονόητων. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «στόχος μας είναι η επανοικειοποίηση του δημοσίου χώρου, ώστε να συνδιαμορφώσουμε απόψεις και να συζητήσουμε με όσους περισσότερους μπορούμε και σε όσες περισσότερες γειτονιές για ζητήματα όπως η παιδεία, ο περιβαλλοντικός νόμος και όλα όσα μας αφορούν συλλογικά».

Άλλωστε ο ίδιος απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής προς κάθε ενδιαφερόμενο στις γενικές συνελεύσεις που είναι ανοιχτές προς όλους και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στο προαύλιο χώρο της Παλιάς Νομικής.

Κατά την διάρκεια της δράσης οι συμμετέχοντες μοίρασαν ένα κείμενο θέσεών τους που έχει ως εξής:

Η πανδημία της χούντας σε έξαρση

Από την αρχή της πανδημίας βρεθήκαμε όλοι/όλες σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, με την κυβέρνηση να παίρνει σαν πρώτο μέτρο τον εγκλεισμό ενώ μέσω της καταστολής και της προπαγάνδας των ΜΜΕ επιτεύχθηκε ο συμβιβασμός της κοινωνίας στις νέες συνθήκες.

Την ώρα που η κοινωνία βρισκόταν κλεισμένη και τρομοκρατημένη στα σπίτια της, τα οικονομικά νταλαβέρια της κυβέρνησης με κάθε λογής καιροσκόπο βρισκόταν σε εξέλιξη, βάζοντας την υγεία σε δεύτερη μοίρα.

Σε μία περίοδο υγειονομικής κρίσης το αυτονόητο θα ήταν να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Αντί αυτού η κυβέρνηση επιλέγει να ενισχύσει την καταστολή και τον φόβο με απώτερο σκοπό την νομιμοποίηση της νέας συνθήκης εγκλεισμού, επιτυγχάνοντας την πολιτικής της βαρβαρότητα ανενόχλητη. Έτσι αναλαμβάνουν δράση τα ΜΜΕ αναπαράγοντας την κυβερνητική προπαγάνδα, ξεκινώντας έναν ψυχολογικό πόλεμο προς το λαό. Συμβάλλοντας έτσι στην ψυχολογική κατάρρευση του κοινωνικού συνόλου.

Η πολιτική στοχοθεσία της κυβέρνησης είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας μπάτσων και ιδιωτικοποιήσεων. Από την αρχή της πανδημίας υπάρχει μόνιμη πρόσληψη σε σώματα ασφαλείας με απώτερο σκοπό την επιβολή της αστυνομοκρατίας για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε ριζοσπαστικής φωνής. Σε συνδυασμό με την καταστολή και την προπαγάνδα η κυβέρνηση αποποιείται τις ευθύνες της, χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο την ατομική ευθύνη και αφού δημιουργεί ένα κλίμα πανικού και τρομοκρατίας, ενισχύει τον κοινωνικό κανιβαλισμό στο όνομα της. Αποτέλεσμα αυτού; Η καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως την απαγόρευση κυκλοφορίας ειδικά κατά τις βραδινές ώρες, που θυμίζει ένα καθεστώς φασισμού. Παράλληλα περιθωριοποιημένοι και β’ διαλογής άνθρωποι αποτελούν τους αόρατους αυτής της κοινωνίας για τον κρατικό μηχανισμό, χωρίς να τηρούνται τα στοιχειώδη μέτρα πρόληψης, στοιβάζοντας τους σε κλειστές δομές, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η μόνη ατομική ευθύνη είναι αυτή που βαραίνει την ίδια την κυβέρνηση.

Από την εποχή της δικτατορίας ζούμε την σήμερον ημέρα την πιο κοντινή εκδοχή της αν όχι την ίδια. Η αφορμή της πανδημίας στάθηκε «σωτήρια» για την κυβέρνηση προκειμένου να εξαφανίσει αναίμακτα τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Με βάση τα όσα συμβαίνουν και την επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου θεωρούμε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρουμε πίσω αυτά που μας κλέψανε μη επιτρέποντας να ευτελίσει κάθε έννοια της ελευθερίας, θυμίζοντας μας εποχές σκοταδισμού και μίσους.

Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να σπάσουμε τις απαγορεύσεις χουντικού τύπου. Είναι καθήκον και ατομική μας ευθύνη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.