Διακριση στη Διεθνη Ολυμπιαδα Βιολογιας για μαθητη απο την Αλεξανδρουπολη

Κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο

Στην ελληνική αποστολή που συμμετείχε στην 30η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) η οποία διεξήχθη από 14 έως 21 Ιουλίου WQ2019 στο Szeged της Ουγγαρίας συμμετείχε μαθητής από την Αλεξανδρούπολη καταφέροντας μάλιστα να αποσπάσει και διάκριση. Ο λόγος για τον Γιάννη Στούρα του 2ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
 
 Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιτυχίες της ελληνικής αποστολής δεν σταμάτησαν εκεί αφού η τετραμελής συνολικά αποστολή κατέκτησε άλλα δύο μετάλλια και μια εύφημο μνεία. Πλέον του χάλκινου του Γιάννη Στούρα, συγκεκριμένα, επίσης χάλκινο κατέκτησε η Νεφέλη Κωνσταντινίδου από το ΓΕΛ των Εκπαιδευτηρίων Μανουλίδη, ενώ ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Χριστοδούλου από το 1ο ΓΕΛ Κιάρου. Τέλος η Δανάη Θέου από το 2ο Π. ΓΕΛ Αθηνών κατέκτησε εύφημο μνεία.
 
Στην αποστολή συμμετείχαν ως συνοδοί η Δρ. Ελένη Γιαννούτσου (ΕΔΙΠ, Τμ. Βιολογίας ΕΚΠΑ) και ο Λεωνίδας Άνθης (Βιολόγος-Εκπ. 2ο ΓΕΛ Χαλανδρίου).
 
Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών του Λυκείου που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2019. Η Ελλάδα συμμετέχει στην ΙΒΟ από το 2005 και είναι η όγδοη συνεχόμενη  χρονιά από το 2012 που πετυχαίνει διακρίσεις και είναι η 2η συνεχόμενη χρονιά που βραβεύονται και οι μαθητές των ελληνικών αποστολών. Ο συνολικός απολογισμός όλα αυτά τα χρόνια για τις ελληνικές αποστολές είναι 1 αργυρό μετάλλιο, 15 χάλκινα μετάλλια και 8 εύφημες μνείες.
 
Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι οι μαθητές ανταγωνίζονται -όπως και κάθε χρόνο- περίπου 330μαθητές/τριες από 78 χώρες, που στα σχολεία της πατρίδας τους αποκτούν περισσότερες γνώσεις Βιολογίας και είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την Ολυμπιάδα. Οι μαθητές της ελληνικής αποστολής, αμέσως μετά την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν ειδικό επιμορφωτικό πρόγραμμα στο Τμήμα Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α και στο Ίδρυμα Ιατρο Βιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (Εργαστήριο Σανούδου-Κρανιά). Στόχος ήταν να καλυφθούν ελλείψεις, οι οποίες αφορούν τη διδασκαλία της  Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.