Διακριση για το Νηπιαγωγειο Νεας Καλλιστης στον Πανελληνιο Διαγωνισμο Εκπαιδευτικης Ρομποτικης

Απέσπασε το βραβείο καλύτερης παρουσίασης

Διάκριση κατάφερε να αποσπάσει το Νηπιαγωγείο Νέας Καλλίστης στη συμμετοχή του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει ο WRO Hellas. Συγκεκριμένα η ομάδα του νηπιαγωγείου που ονομαζόταν «Στον Αστερισμό της Καλλίστης» κέρδισε το βραβείο καλύτερης παρουσίασης στο project «Ο Γαλαξίας μας».

To project

Οι μαθητές των συμμετεχόντων Νηπιαγωγείων δημιούργησαν ομάδες 3-6 παιδιών. Η κάθε ομάδα δημιούργησε μία επιδαπέδια πίστα που ήταν φτιαγμένη από υλικά της αρεσκείας της και απεικόνιζε με τρισδιάστατο τρόπο, το γαλαξία μας/ το ηλιακό μας σύστημα. Με βοηθό ένα επιδαπέδιο ρομπότ που κινούταν ανάμεσα από πλανήτες, κομήτες, αστεροειδείς νεφελώματα  σύμφωνα με τις εντολές που του έδιναν τα παιδιά, οι ομάδες έδειξαν πώς είναι το ηλιακό μας σύστημα και το διάστημα και έκαναν κατανοητό πως η Γη, το σπίτι μας, είναι μέρος ενός ευρύτερου συστήματος. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, οι  μαθητές δημιούργησαν τον πρώτο τους αλγόριθμο.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώθηκε για 7η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελούσε τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους. Εξερευνώντας αυτές τις δεξιότητες με τρόπο πρακτικό και συμμετοχικό, τα παιδιά αναπτύσσουν εφόδια που τους είναι απαραίτητα σήμερα αλλά και για το μέλλον, όποια επιλογή σταδιοδρομίας κι αν ακολουθήσουν.

Δείτε το βίντεο του διαγωνισμού αμέσως παρακάτω (η συμμετοχή του Νηπιαγωγείου της Νέας Καλλίστης είναι μετά το 4:25:30):

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.