Διακριση για τις παραλιες του Δημου Κομοτηνης

Απέσπασαν το 3ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό «Προσβασιμότητα στις παραλίες για όλους»

Ο Δήμος Κομοτηνής διακρίθηκε με το 3ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό του FEE (Foundation for Economic Education) στη θεματική ενότητα «Προσβασιμότητα στις παραλίες για όλους». 

Τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Κρίσεων αξιολόγησαν θετικά τον φάκελο με τις Καλές Πρακτικές που απέστειλε ο Δήμος Κομοτηνής κατόπιν πρόσκλησης του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» (κριτήρια απονομής μεταξύ άλλων: ποιότητα των νερών κολύμβησης και πληροφόρηση του κοινού, εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες – σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες, περιοδικός καθαρισμός της ακτής και επαρκείς κάδοι απορριμμάτων). Οι καλές πρακτικές αφορούν στις τέσσερις παραλίες του Δήμου Κομοτηνής που κέρδισαν Γαλάζια Σημαία Αρωγή, Μέση, Φανάρι/Ιουλία και Φανάρι/Camping και τις παρεμβάσεις που έγιναν με την εγκατάσταση του sea truck σε τρεις από τις παραλίες.

Η Εθνική Επιτροπή μετέφερε τα συγχαρητήριά της στον Δήμο Κομοτηνής για το έργο του. 

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε: «Οι καλές πρακτικές του Δήμου Κομοτηνής στον τομέα της προσβασιμότητας και στις βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες μας αποδεικνύουν το ενδιαφέρον μας για να έχουμε σταδιακά χώρους προσβάσιμους για όλους. Η προσπάθεια συνεχίζεται χάρη  στις προσπάθειες των υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής για να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις πρόσβασης που οι διεθνείς κανόνες ορίζουν.

Ευχαριστώ θερμά την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης που συντονίζει το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» για την άριστη συνεργασία, όλα αυτά τα χρόνια. Για να βελτιώσουμε βέβαια την προσβασιμότητα στις ακτές μας θέλουμε αρωγούς τους πολίτες για να προστατεύουν ό,τι δημιουργείται αλλά και την ελληνική πολιτεία για να χρηματοδοτεί τα σχέδιά μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.