Διακριση για τις Επαγγελματικες Σχολες Μαθητειας Αλεξανδρουπολης – Ξανθης της ΔΥΠΑ

Κατέκτησαν τη 2η θέση σε διαγωνισμό καινοτομίας στο πλαίσιο προγράμματος του Junior Achievement Greece

Οι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) κατέλαβαν τη 2η θέση στον διαδικτυακό διαγωνισμό «Βιώσιμο μέλλον μέσα από τα μάτια των παιδιών» που διοργάνωσε η Junior Achievement Greece (JA Greece).

Ο διαγωνισμός είχε θέμα τα προληπτικά μέτρα κατά των πυρκαγιών στην περιοχή της Θράκης και η ιδέα της ομάδας από τις ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ κατέλαβε τη 2η θέση, κατόπιν αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή της εταιρίας BASF Ελλάς, στο πλαίσιο της συνεργασίας BASF – JA Worldwide που αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των νέων ώστε να συμβάλουν σε μια δίκαιη μετάβαση και ένα βιώσιμο μέλλον.

Η πρόταση των μαθητών και μαθητριών της ομάδας αφορά την αξιοποίηση διαθέσιμων εργαλείων και τη συνένωση εμπλεκομένων φορέων και ομάδων εθελοντών με πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, για την προστασία των δασών, με στόχο την αποφυγή πυρκαγιών και τη μείωση του φαινομένου της κλιματικής κρίσης.

Η ομάδα δημιούργησε, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τη σελίδα «Ασπίδα ενεργών πολιτών για τα δάση της Θράκης», σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και παράλληλα, με στόχο να διαπιστωθεί αν η υλοποίηση της ιδέας τους είναι εφικτή, πραγματοποιήθηκε στην ΕΠΑΣ Ξάνθης ημερίδα, με θέμα: «Η ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης που θα συνδέει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους πολίτες και την πολιτική προστασία», σε συνεργασία με τους επιστήμονες της  ΚΟΙΝΣΕΠ «Bluechain Research Cooperative».

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολών μας σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη, αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του έργου των ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, για την εξαιρετική ιδέα τους, την ομαδική δουλειά και τη σημαντική διάκριση που κέρδισαν, καθώς επίσης και την επιθυμία τους να προχωρήσουν από τη θεωρία στην πράξη, δίνοντας ουσιαστικό περιεχόμενο στη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Η ΔΥΠΑ ενισχύει τις ΕΠΑΣ σε όλη την Ελλάδα επενδύοντας στην ποιοτική επαγγελματική εκπαίδευση, με στόχο την άμεση ένταξη των αποφοίτων σε θέσεις εργασίας που έχουν υψηλή ζήτηση από την αγορά εργασίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.