Διακρισεις στη Ρωσικη γλωσσα για τους φοιτητες του τμηματος Γλωσσας Φιλολογιας και Πολιτισμου Παρευξεινιων Χωρων

Στη Βάρνα της Βουλγαρίας βρέθηκαν οι φοιτητές για το 5ο Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Φεστιβάλ «Φίλοι, είναι ωραία η ένωση μας!»

Τους μαθητές της ομάδας του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών που συμμετείχε στο 5ο Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Φεστιβάλ «Φίλοι, είναι ωραία η ένωση μας!», το οποίο διεξήχθη 19-24 Σεπτεμβρίου 2016, στη Βάρνα της Βουλγαρίας, καθώς και την ομάδα του παραρτήματος Αλεξανδρούπολης της Σχολής Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Γλωσσών του παραρτήματος Αλεξανδρούπολης του Ιδρύματος Μελετών  Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ) που ταξίδεψε μαζί τους τίμησε το βράδυ της Τρίτης 25 Οκτωβρίου το Τμήμα στην Κομοτηνή.
 
Στο Φοιτητικό Φεστιβάλ που φέτος ήταν αφιερωμένο στον ρωσικό κινηματογράφο συμμετείχαν 29 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και πάνω από 300 φοιτητές με τους διαγωνιζόμενους να καλούνται να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς που σχετίζονταν με αυτόν (μουσικό, θεατρικό, χορευτικό κτλ.).
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής πρύτανη κ. Φώτης Μάρης, ο Κοσμήτορας κ. Κωνσταντίνος Χατζόπουλος αλλά και καθηγητές του τμήματος.
 

Διακρίσεις και για τις δύο ομάδες

 
Το Φεστιβάλ  απευθύνεται σε φοιτητές ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που μαθαίνουν τη ρωσική γλώσσα και φιλοδοξεί να αποτελέσει μια γιορτή φιλίας και αλληλοκατανόησης, καθώς και ευκαιρία να βρουν φίλους από άλλες χώρες του κόσμου και να μιλήσουν στη ρωσική γλώσσα, η οποία λειτουργεί ως γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας.
Η εκδήλωση της Τρίτης, σημείωσε η πρόεδρος του Τμήματος κ. Μαρία Δημάση, είχε ως στόχο να αποδοθεί ένας έπαινος στους φοιτητές που εκπροσώπησαν το τμήμα στο φεστιβάλ, καθώς και στην ομάδα του τμήματος του ΙΜΧΑ στην Αλεξανδρούπολη, μιας και αυτή ταξίδεψε μαζί με τους φοιτητές αλλά και έχει ως καθηγήτρια την κ. Στεφανία Αμοιρίδου, η οποία είναι και καθηγήτρια του τμήματος.
 
Η ομάδα του ΙΜΧΑ διακρίθηκε φέρνοντας δύο βραβεία: α) καλύτερης θεατρικής παρουσίας και άπταιστης χρήσης της ρωσικής γλώσσας, και β) καλύτερου φωτογραφικού ρεπορτάζ, ενώ η ομάδα του Δημοκριτείου διακρίθηκε στον διαγωνισμό «Πόσο καλά ξέρετε τον ρωσικό κινηματογράφο;».
 

Τιμήθηκαν οι συμμετέχοντες

 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε προβολή μιας μικρής ταινίας από σκηνές στην Βάρνα των δύο ομάδων, ενώ στη συνέχεια βραβεύτηκαν τα μέλη τους.
 
Από την ομάδα του ΔΠΘ βραβεύτηκαν οι Ευαγγελία Γραμματική, Διάνα Εμινίδου, Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου, Αγγελική Ρουμπεΐδη, Νικολέτα Ζαρζούκη, Αντωνία Ζαφειροπούλου, Ντιάνα Ισμαήλοβα, Κάρλα-Ευαγγελία Τζίκα-Σουλιώτου, Γεώργιος Παρφυρίδης και Χρήστος Ταξίδης.
 
Από την ομάδα του ΙΜΧΑ βραβεύτηκαν οι Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Αργύρης Άρμπης, Ευάγγελος Θεοχαρίδης, Ιωάννης Λουκίδης, Ηλίας Νανός, η Βασιλική Βουγιατζή, φοιτήτρια του τμήματος Παρευξείνιων, που συμμετείχε στην ομάδα μαζί με τη μητέρα της Ευστρατία Φουρκαλίδου, αλλά και ο Σταύρος Καραμπιμπέρης, σύζυγος της κ. Αμοιρίδου που συνόδευσε την αποστολή μαζί με τα παιδιά τους Χρήστο και Γιώργο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.