Διακρισεις μαθητων του 3ου ΓΕ.Λ. Κομοτηνης

Στους Αγώνες Λόγου και στον Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης

Το τριήμερο 20-22 Ιανουαρίου 2017 διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο κολέγιο Ανατόλια, οι Γ΄Αγώνες Λόγου. Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν 13 μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής: από την Γ΄ τάξη οι μαθήτριες Κλυταιμνήστρα Κιουτσούκη και Κατερίνα Στεργίου, από τη Β΄τάξη οι μαθητές Θανάσης Παχούμης, Έφη Γαλοπούλου, Χριστίνα Ζαφειριάδου, Δήμητρα Αντωνίου, Νίκος Ναντσόπουλος, και από την Α΄τάξη οι μαθητές Γλυκερία Σαλακίδου, Ιωάννα Τσισμαλίδου, Κωνσταντίνα Κούτρα, Σοφία Αναστασιάδου, Αναστασία Χρηστάκη και Γιώργος Κανιμάς.
 
Η συμμετοχή των μαθητών της πόλης μας ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού κατάφεραν να διακριθούν σε δύο αγωνίσματα του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα, η ομάδα των Διττών Λόγων, αποτελούμενη από τους Θανάση Παχούμη, Έφη Γαλοπούλου, Χριστίνα Ζαφειριάδου, κατέλαβε την 3η θέση ανάμεσα σε 34 ομάδες, έχοντας φτάσει ως τους ημιτελικούς. Εύφημο μνεία για την προσπάθειά της στην Εκφραστική Ανάγνωση πήρε και η μαθήτρια Ιωάννα Τσισμαλίδου. Όλοι οι υπόλοιποι μαθητές συμμετείχαν με ήθος και αξιοπρέπεια καταλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις στην τελική κατάταξη των αγωνισμάτων τους.
 
Την προετοιμασία των μαθητών ανέλαβαν οι καθηγήτριες Κική Παιδαράκη, Λένα Σολωμού, Μαρία Τενεκετζή.
 
Οι συμμετοχές του σχολείου βέβαια σε αντίστοιχης «φιλοσοφίας» διαγωνισμούς δεν σταματά εδώ, αφού μια εβδομάδα αργότερα, το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο κολέγιο Ανατόλια (Θεσσαλονίκη) ο 6ος Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης. Στον διαγωνισμό συμμετείχε με 4 ομάδες (12 μαθητές) και η «Ομάδα Λογικής» του 3ου ΓΕ.Λ. Κομοτηνής. Πρόκειται για τους μαθητές της Α' τάξης Σοφία Αναστασιάδου, Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, Ιωάννη Κανιμά, Κωνσταντίνα Κούτρα, Χριστίνα Πετροπούλου, Στεφανία Πασχάλη-Παπαναστασίου, Ηλιάνα Πεγιοπούλου, Κωνσταντίνο Σμαραγδή, Θεοφάνη Τσατσαρίδη , Ιωάννα Τσισμαλίδου, Νικόλαο Φαλαλάκη και Βιλελμίνη Φραντζή.
 
Αν και η «Ομάδα Λογικής» του σχολείου συμμετείχε για πρώτη φορά, κατόρθωσε να αφήσει το στίγμα της, καθώς η ομάδα που αποτελούνταν από τις μαθήτριες Σοφία Αναστασιάδου, Κωνσταντίνα Κούτρα και Ιωάννα Τσισμαλίδου πέρασε στον τελικό του διαγωνισμού και διακρίθηκε παίρνοντας την 5η θέση ανάμεσα σε 56 συνολικά ομάδες.  Αξίζουν, φυσικά, πολλά συγχαρητήρια και στις άλλες τρεις ομάδες μας που κατάφεραν να πετύχουν σημαντικά αποτελέσματα.
 
Στόχος της «Ομάδας Λογικής» είναι να πάρει μέρος και σε άλλους παρόμοιους διαγωνισμούς, όπως ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Καγκουρό» που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί και στην Κομοτηνή στις 18 Μαρτίου.
 
Οι συντονιστές καθηγητές στις συναντήσεις της «Ομάδας Λογικής» που γίνονται κάθε Κυριακή στο χώρο του σχολείου είναι η Κατερίνα Αθανασούλα, ο Ιορδάνης Καράουστας και ο Ανδρέας Λύκος.
 
Σε ανακοίνωσή του ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συγχαίρουν «τους συντονιστές εκπαιδευτικούς καθώς και, πρωτίστως, όλους τους μαθητές μας για την προσπάθειά τους και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους μελλοντικούς τους στόχους».  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.