Διακοπες στην Αυστραλια με δικαιωμα για εργασια

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Working Holiday Visa

Πεντακόσιοι νέοι, ηλικίας 18 έως 31 ετών, και νέες κάθε χρόνο θα μπορούν να μεταβούν από την Ελλάδα για διακοπές στην Αυστραλία, έχοντας παράλληλα το δικαίωμα της νόμιμης δουλειάς.

«Από τώρα, κάθε χρόνο, για 12 ημερολογιακούς μήνες, θα μπορούν 500 Ελληνόπουλα να ζήσουν την εμπειρία των διακοπών, μαζί με το δικαίωμα της νόμιμης δουλειάς, σε μία χώρα όπου έχουμε μία από τις πιο δυναμικές ομογένειες» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ. 

Σε δήλωσή του μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ B' 4488/2017), της σχετικής διυπουργικής απόφασης, που αφορά το Working Holiday Visa με την Αυστραλία, ο κ. Κουίκ τόνισε, πως «άλλη μία δέσμευση στην ομογένεια και στην κυβέρνηση της Αυστραλίας εκπληρώθηκε, για ένα θέμα που μου έθεσε στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε στην Καμπέρα και η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τζούλι Μπίσοπ».

Επίσης σημείωσε, πως ήταν μια εκκρεμότητα από το 2014, η οποία μπήκε στην οριστική διευθέτησή της μετά την επίσκεψή του στην Αυστραλία, όπως είπε, «με νόμο που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή και στη συνέχεια με κοινή υπουργική απόφαση, που φέρει τις υπογραφές των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.