Διακοπες εργασιας απο τους Δικαστικους Υπαλληλους Ροδοπης

Δραματική η υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών

Σε δίωρες διακοπές εργασίας προχωρούν οι Δικαστικοί Υπάλληλοι του νομού Ροδόπης από τις 9.00 έως τις 11.00 το πρωί  καθημερινά για διάστημα έως τις 9 Δεκεμβρίου, συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Βασικό αίτημα είναι η πρόσληψη προσωπικού καθώς η υποστελέχωση στις δικαστικές υπηρεσίες της Κομοτηνής είναι δραματική και αγγίζει το 50%. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Ροδόπης  από τις 95 οργανικές θέσεις αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόλις 49 άτομα. Ο Σύλλογος συμμερίζεται την ταλαιπωρία του κοινού και ζητά την κατανόησή του.

«Το προς ψήφιση Σχέδιο Νόμου δεν “απαντά” σε κανένα απ’ τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε»

Να σημειωθεί ότι αφορμή της διαμαρτυρίας αποτέλεσε το νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης για την «Επιλογή, κατάρτιση και επιμόρφωση των δικαστικών υπαλλήλων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών».

Σε σχετικό της κείμενο η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας επισημαίνει πως «το προς ψήφιση Σχέδιο Νόμου δεν “απαντά” σε κανένα απ’ τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και δεν ικανοποιεί κανένα απ’ τα δίκαια αιτήματά μας. Και βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει την οριακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απ’ τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις σ’ όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας και η ψήφισή του, απλά θα δημιουργήσει συνθήκες παραπέρα διαιώνισης των υφιστάμενων προβλημάτων».

Η Ομοσπονδία καλεί την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, «έστω και τώρα, να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση του και την αντίληψη ότι το Σχέδιο Νόμου θα λύσει ως δια μαγείας τα προβλήματα των Δικαστικών Υπηρεσιών και να προβεί ΑΜΕΣΑ:

  1. Σε προκήρυξη διαγωνισμού με ενεργοποίηση του άρθρου 11 του Ν.4798/2021(ΦΕΚ 68Α),τουλάχιστον, για τις περίπου 500 θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων, που έχουν εγκριθεί ως και το έτος 2022.
  2. Σε προγραμματισμό των προσλήψεων Δικαστικών Υπαλλήλων σε βάθος τριετίας, με στόχο την κάλυψη όλων των οργανικών κενών στις Δικαστικές Υπηρεσίες.
  3. Σε επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών, που είχε καθιερωθεί στη λογική του ότι βιώνουμε παρόμοιες συνθήκες εργασίας με τους Δικαστικούς Λειτουργούς.
  4. Στην έγκριση σε μόνιμη βάση 20 ωρών μηνιαίως για υπερωριακή απασχόληση σε όλους τους Δικαστικούς Υπαλλήλους της χώρας, ως ελάχιστης έμπρακτης αναγνώρισης από την πολιτεία, του ρόλου που τους αναλογεί στην απονομή της Δικαιοσύνης.
  5. Στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των υπηρετούντων και νεοδιοριζόμενων δικαστικών υπαλλήλων, από κρατικούς φορείς αποσυνδεδεμένη απ’ τις διαδικασίες πρόσληψης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.