Διαγραφη δανειων για τις οικογενειες των θυματων στα Τεμπη

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών παρέχει στους δικαιούχους τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτημα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2023

Υπέρ της διαγραφής των δανειακών υποχρεώσεων, που αφορούν οικογένειες των θυμάτων από την τραγική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, αποφάσισε Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, αναφέρει ότι παρέχει στους δικαιούχους τη δυνατότητα να υποβάλλουν μέχρι και την 15η Σεπτεμβρίου 2023 σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] .

Το αίτημα θα πρέπει να φέρει την ένδειξη ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ και να περιλαμβάνει:

  1. Πλήρη στοιχεία του αιτούντος (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και ΔΟΥ, ΑΔΤ, διεύθυνση κατοικίας, τυχόν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλ. επικοινωνίας, τράπεζα ή τράπεζες συνεργασίας, προέλευση/είδος οφειλής)
  2. Πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών.
  3. Ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος.
  4. Τυχόν διαθέσιμη πιστοποίηση δημόσιου φορέα, από την οποία να προκύπτει ότι ο αιτών εμπίπτει στα μέτρα προστασίας του άρθρου 57 του ν. 5039/2023, όπως πχ Διαγραφή οφειλών από ΑΑΔΕ, αίτηση απονομής συντάξεως.
  5. Εάν η αίτηση υποβληθεί μέσω πληρεξουσίου, ηλεκτρονική εξουσιοδότηση μέσω της εφαρμογής govgr (https://www.gov.gr) από τον αιτούντα προς στον πληρεξούσιο του, καθώς επίσης τα παραπάνω στοιχεία επικοινωνίας του αιτούντος και του πληρεξουσίου του.
  6. Ρητή δήλωση του αιτούντος ότι συμφωνεί με τη λήψη και διαβίβαση της αιτήσεώς του και των συνημμένων σε αυτή δικαιολογητικών από την ΕΕΤ στην Τράπεζα ή τις Τράπεζες συνεργασίας του, καθώς επίσης και στην περαιτέρω επεξεργασία του αιτήματός του από την Τράπεζα/ες και στη συνέχεια την επικοινωνία της Τράπεζας με τον δικαιούχο.
  7. Εφόσον ο αιτών είναι ανήλικος/η, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον νόμιμο εκπρόσωπό του.

Τυχόν ερωτήματα των δικαιούχων θα πρέπει να υποβάλλονται, γραπτά, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση ([email protected] , επίσης με την ένδειξη ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.