Διαγωνισμος σεναριου απο το ΥΠΕΝ

Με θέμα «Η Κλιματική Κρίση, επείγουσα απειλή για τον Πλανήτη μας»

Διαγωνισμό σεναρίου Ταινίας Μικρού Μήκους ή Ντοκιμαντέρ με θέμα  «Η Κλιματική Κρίση, επείγουσα απειλή για τον Πλανήτη μας» διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ένα σενάριο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα – προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, στην αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης και την παρακίνηση σε ενεργό δράση για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον.

Tο έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Ο Διαγωνισμός Σεναρίου στοχεύει να εμπνεύσει και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον, καθώς επίσης να κινητοποιήσει τους πολίτες για την προστασία του, αναδεικνύοντας σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κλιματική κρίση και την επιτακτική ανάγκη για έγκαιρη δράση.


Ο σκοπός του Διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ με αναφορά στην κλιματική κρίση και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορούν να αναλάβουν οι πολίτες, στη χώρα μας.

Το διάστημα υποβολής συμμετοχών στο Διαγωνισμό διαρκεί μέχρι το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 23:59.

Οι αίτηση συμμετοχής των διαγωνιζομένων πραγματοποιείται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής που θα βρουν στον σύνδεσμο: https://www.scriptcontestypen.gr/

Βραβεία

Το πρώτο βραβείο ύψους 10.000,00 €, απονέμεται στον/η διαγωνιζόμενο/η για την υλοποίηση ταινίας μικρού μήκους μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ που βασίζεται στο σενάριο του/της. Κύρια στοιχεία για την αξιολόγηση του σεναρίου θα αποτελέσουν σημεία που αφορούν την πρωτοτυπία της ιδέας, την πλοκή και την ανάπτυξη του σεναρίου, τα μηνύματα που σχηματίζονται. Επίσης, σημεία αξιολόγησης αποτελούν η  ανάδειξη των χαρακτήρων και του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο αναπτύσσονται, με κοινή συνισταμένη την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση για την κλιματική αλλαγή, την μεγαλύτερη πρόκληση του πλανήτη μας.
Το δεύτερο βραβείο είναι ύψους 2.000,00 € και το τρίτο βραβείο ύψους 1.000,00 €.  Αφορoύν την ενίσχυση της παραγωγής ταινίας μικρού μήκους μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ με το βραβευμένο σενάριο κατόπιν αξιολόγησης των έγκυρων συμμετοχών από την τετραμελή κριτική επιτροπή.
Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής στο τελικό συνέδριο του ΥΠΕΝ, πλην των προερχομένων από την επαρχία ή το εξωτερικό που θα προσκαλούνται εγκαίρως ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.