ΔΕΥΑ Κομοτηνης: Στην Ολομελεια του Αρειου Παγου τα αναδρομικα των εργαζομενων

Συνεχίζεται η δικαστική διαδικασία για το θέμα που ξεκίνησε το 2017

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα κριθεί τελικά το θέμα των αναδρομικών προς τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ, μιας και το τμήμα που μελετούσε την υπόθεση, αποφάσισε να την παραπέμψει.

Να υπενθυμίσουμε πως η υπόθεση αφορά 55 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ, που ζητούσαν αναδρομικά τα χρήματα που τους κόπηκαν λόγω των μειώσεων που έφεραν οι πρώτοι μνημονιακοί νόμοι και ανέρχονταν σε περίπου 1,3 εκ. ευρώ, με τις διεκδικήσεις να φτάνουν πλέον, μαζί με τους τόκους, στα 1,8 εκ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ είχαν κερδίσει την πρωτόδικη απόφαση, καθώς και την έφεση, κάνοντας στο μεταξύ κατάσχεση στους λογαριασμούς της επιχείρησης για τα ποσά αυτά.

Παρόλα αυτά η επιχείρηση κατέθεσε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, όπου ακολουθεί τη δικαστική διαδικασία τα τελευταία χρόνια, με τελευταία εξέλιξη την παραπομπή στην ολομέλεια.

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νότης Χαραλαμπίδης, που τόνισε πως η επιχείρηση τηρεί στάση αναμονής ενόψει της επικείμενης εκδίκασης.

Η απόφαση παραπομπής φαίνεται πως λήφθηκε γιατί υπάρχουν μιας σειρά αποφάσεις για το ίδιο ζήτημα, αλλά για άλλες ΔΕΥΑ, από τμήματα του ανώτατου δικαστηρίου, και έτσι ο Άριος Πάγος συνερχόμενος εν ολομέλεια θα χρειαστεί να αποφανθεί για αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.