Δεσμευση για πρωτοβουλιες του ΥΠΑΑΤ σε σχεση με την κατασταση των κυνοκομειων

Στ. Αραχωβίτης: «Έχω το καθήκον να παρέμβω προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων στα δημοτικά και ιδιωτικά κυνοκομεία»

Στο θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την κατάσταση των κυνοκομείων σε όλη τη χώρα αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης. Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα για την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά δημοτικά κυνοκομεία της χώρας.
 
«Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, οφείλεται στην έλλειψης παιδείας και  οδηγεί τα ζώα σε εγκατάλειψη και εξαθλίωση» ξεκαθάρισε αρχικά ο υπουργός για να αντιτείνει ότι «από την άλλη, προσπάθειες, “διαχείρισης” από δημοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς με τη δημιουργία χώρων υποδοχής και φροντίδας, πολλές φορές είναι αναποτελεσματικές. Υπάρχουν παράλληλα  καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες και διαδρομές αλλά και για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης».
 
«Το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς ή της κακοποίησης  τους είναι απαράδεκτο ηθικά και ποινικά κολάσιμο» πρόσθεσε ο κ Αραχωβίτης για να υπογραμμίσει πως «σε μια οργανωμένη και ευνομούμενη Πολιτεία, και από την θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έχω το καθήκον να παρέμβω προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων στα δημοτικά και ιδιωτικά κυνοκομεία».
 
«Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η πολιτική  του ΥπΑΑΤ, ώστε να εξασφαλιστεί η τήρηση της ενωσιακής νομοθεσίας και των κανονισμών διεθνών πρακτικών προωθώντας και διευκολύνοντας παράλληλα με όλους τους τρόπους τη δυνατότητα υιοθεσίας των ζώων αυτών από συμπολίτες μας που τα αγαπούν πραγματικά» κατέληξε ο υπουργός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.