Δεσμευση για ευρυθμη λειτουργια των σχολειων απο το Δημο Κομοτηνης

Παρά την πίεση δεν θα υπάρχει πρόβλημα παρά την αύξηση του ενεργειακού κόστους διαβεβαιώνει η δημοτική αρχή

Καθησυχαστική όσο αφορά την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, αλλά και για την θέρμανσή τους εντός του χειμώνα λόγω του αυξημένου κόστους θέρμανσης, ήταν για ακόμα μια φορά η Δημοτική Αρχή, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.

Το ζήτημα έφερε ο Επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Γραβάνης, ο οποίος ζήτησε να μάθει για τις εργασίες που έγιναν ή θα γίνουν στα σχολικά κτίρια του Δήμου, αλλά και αν θα μπορέσουν οι σχολικές επιτροπές να καλύψουν το ενεργειακό κόστος του χειμώνα.

Όσο αφορά τα σχολικά κτίρια ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης σημείωσε πως έγιναν εργασίες όλη την περίοδο πριν το άνοιγμα των σχολείων, ενώ αυτές θα συνεχίσουν όλη τη χρονιά.

Όσο για τις πληρωμές από τις σχολικές επιτροπές, σημείωσε πως ήδη από πέρυσι είχαμε μια δύσκολη και επιβαρυμένη χρονιά, λόγω των τιμών του πετρελαίου και της ενέργειας.

Με δεδομένο ότι τα χρήματα που λαμβάνουν για την κάλυψη αυτών των αναγκών από το κράτος είναι τα ίδια, και βλέπουμε αυξήσεις όχι μόνο σε πετρέλαιο και ενέργεια, αλλά και σε όλα τα είδη, θεωρεί πιθανό κάποια έξοδα, όπως ΔΕΗ και ΔΕΥΑΚ, να μην πληρώνονται την επόμενη ημέρα, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

«Θα περάσουμε μια περίοδο δύσκολη, εδώ είμαστε όλοι μαζί να το διαχειριστούμε, και οι προϋπολογισμοί μας θα είναι σφιχτοί για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα τουλάχιστον αυτή τη χρονιά» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στράτος Τσακιρίδης επισήμανε πως εδώ και χρόνια τα χρήματα από τις κατανομές που δινόταν από το κράτος για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, δεν επαρκούσαν, και υπήρχε έκτακτη χρηματοδότηση από το υπουργείο.

Φέτος βέβαια η κατάσταση χειροτέρευσε, με τον κ. Τσακιρίδη να επισημαίνει πως η Γ΄ κατανομή, μαζί με την έκτακτη κατανομή που δόθηκε για την κάλυψη των αυξήσεων, δεν επαρκούσε για να καλύψει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο 2022. Για αυτό και αν υπάρχει ζήτημα, θα ζητηθεί από το Δήμο Κομοτηνής να συνεισφέρει ξανά.

Το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους αποτελεί σημαντικό θέμα για τον Δήμο γενικότερα, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, που σημείωσε πως αναμένουν το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για όλο το 2022 να είναι διπλάσιο από πέρυσι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.