«Δες το και αλλιως» προτρεπει τους μικρους μαθητες της περιοχης το Santa Run

Διοργανώνει το πρώτο Χριστουγεννιάτικο challenge που «βγαίνει έξω από το κουτί»

Σε μια πρωτότυπη δημιουργική δραστηριότητα προσκαλεί τους μικρούς μαθητές της περιοχής η εθελοντική ομάδα του Santa Run. Πρόκειται για τη δράση με τίτλο «Δες το αλλιώς» στην οποία οι μικροί μαθητές καλούνται να ζωγραφίσουν κάτι διαφορετικό από το προφανές, με αφετηρία ένα μισοτελειωμένο σκίτσο ενός αγιοβασιλιάτικου σκούφου.

Εξηγώντας το περιεχόμενο της νέας δράσης η ομάδα εξηγεί σε σχετικό της μήνυμα:

«Αυτά τα Χριστούγεννα συμμετέχουμε ενεργά στις δράσεις του Santa Run γιατί… τι πιο ωραίο από το να γινόμαστε μέρος μια μεγάλης παρέας, να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και σε αυτήν την περίπτωση τις ζωγραφιές μας; Πήραμε λοιπόν την πρωτοβουλία να εντάξουμε τους μικρούς μαθητές/τριες και τα παιδιά πιο ενεργά στις δράσεις μας.

Σας προσκαλούμε σαν οργανωμένα κέντρα απασχόλησης παιδιών, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων, Καλλιτεχνικές Σχολές να λάβετε μέρος στη δράση «Δες το και αλλιώς» – Το πρώτο Χριστουγεννιάτικο challenge έξω από το κουτί, όπου οι μαθητές/τρεις καλούνται να σκεφτούν, να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν με ένα τρόπο που ξεπερνά τα προφανή και δεδομένα. Με αφετηρία λοιπόν το χριστουγεννιάτικο σκουφάκι, ως σήμα κατατεθέν της διοργάνωσης, τα παιδιά καλούνται να σκεφτούν και να φανταστούν τρόπους με τους οποίους μπορούν να το διαφοροποιήσουν.

Συγκεκριμένα, θα σας αποσταλεί ως υλικό ένα φύλλο εργασίας στο οποίο θα απεικονίζεται το μισό σχεδιάγραμμα από ένα χριστουγεννιάτικο σκουφάκι.

Οι μαθητές θα πρέπει να αξιοποιήσουν το περίγραμμα αυτό και να ζωγραφίσουν κάτι διαφορετικό πέρα από το προφανές (σκούφος). Με την ολοκλήρωση της δοκιμασίας καλείστε να μας αποστείλετε/ καταθέσετε τις ζωγραφιές των παιδιών (κατόπιν έντυπης συναίνεσης) σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Στη συνέχεια οι ζωγραφιές αυτές θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, όπου εκεί όποιος θα μπορεί να περιηγηθεί στις δημιουργίες των παιδιών.

Παράλληλα προβλέπεται να οργανωθεί μια μικρή έκθεση όπου οι συμμετέχοντες και φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να παρουσιάσουν τις καλλιτεχνίες τους.

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών στη κοινωνική δράση του Santa Run ταυτόχρονα με την ευγενική υπενθύμιση στα παιδιά – και όχι μόνο – να έχουν μια σκέψη ελεύθερη ανεξάρτητη από όρια, στερεότυπα και «έξω από το κουτί».

Info

Για να δηλώσουν το ενδιαφέρον, τη συμμετοχή ή για τη διευκρίνιση οποιασδήποτε απορίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

E-mail: [email protected]

Τηλέφωνο: 6956148772

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.