Δενδροφυτευση απο τον Κυνηγετικο Συλλογο Κομοτηνης και το 1ο Γυμνασιο Κομοτηνης

Φύτευσαν σύμφωνα με σχέδιο 215 καρποφόρα δέντρα και θάμνους στο χώρο του αποκατεστημένου τέως Χ.Α.Δ.Α. Σιδηροχωρίου

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εθελοντική δεντροφύτευση που διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων του σε συνεργασία με την περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής και την υποστήριξη του τμήματος Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής.
 
Μαθητές, εθελοντές και θηροφύλακες φύτευσαν σύμφωνα με σχέδιο 215 καρποφόρα δέντρα και θάμνους στο χώρο του αποκατεστημένου τέως Χ.Α.Δ.Α. Σιδηροχωρίου πλησίον του υγροβιότοπου της λίμνης Ισμαρίδας με κύριο στόχο τη βελτίωση των ενδιαιτημάτων άγριας ζωής.
 

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου κ. Παναγιώτης Καραφύλλης, αφού ευχαρίστησε εθελοντές, μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς δήλωσε ότι οι φυτεύσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες πεδινές περιοχές ώστε να δημιουργηθούν εκατοντάδες πιθανές νέες θέσεις κάλυψης και φωλεοποίησης για την άγρια πανίδα.
 
Μετά το πέρας της δράσης πραγματοποιήθηκε περιήγηση ενημέρωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις όχθες της λίμνης από δασοπόνο θηροφύλακα της ΣΤ ΚΟΜΑΘ και παρατήρησαν με κιάλια τη δραστηριότητα ειδών της πλούσιας ορνιθοπανίδας του υγροβιοτόπου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.