«Δεν θα ξεμπερδεψετε ευκολα με τους εργαζομενους»

Κινητοποίηση ΕΝΙΔΥΚ και Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης ενάντια στο Νόμο Χατζηδάκη στην Κομοτηνή

Κινητοποίηση ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, και τις επιπλέον αντεργατικές ανατροπές που έχει φέρει, πραγματοποίησαν το Σάββατο 6 Νοεμβρίου τα μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Όπως τόνισαν κατά την κινητοποίηση, ο νόμος 4808/2021 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνη έρχεται να δώσει συνέχεια και να απογειώσει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια και να ανατρέψει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων, με κορυφαία την κατάργηση του 8ώρου.

Την ίδια στιγμή, καθημερινά, από την αρχή της πανδημίας, έρχονται αντιμέτωποι με την «ατομική ευθύνη», στην οποία φορτώνονται όλες οι ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας, σε προσωπικό, υποδομές, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όσο και η μη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων. Τόνισαν δε πως ενώ αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα στην Ροδόπη,  με ευθύνη του κράτους, η 4η ΥΠΕ προχώρησε στην απόφαση να κλείσουν τα περιφερειακά ιατρεία.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν προς το λαό της Ροδόπης πως οι αγώνες των τελευταίων ετών απέδειξαν ότι μπορεί να ακυρώνονται αντεργατικές πολιτικές όπως ο νόμος της ΝΔ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και ο απεργοκτόνος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορούν ακόμα και να μετρούν νίκες όπως η υπογραφή της ΣΣΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και η κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των διανομέων της E- FOOD που ακυρώνουν στην πράξη το νόμο – Χατζηδάκη, η νίκη των εργαζομένων στην COSCO, που απέδειξαν την αξία της οργανωμένης πάλης, της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στα σωματεία.

«Τους το λέμε καθαρά. Δεν θα ξεμπερδέψετε εύκολα με τους εργαζόμενους. Για να μπορούμε στον 21ο αιώνα να ζήσουμε σαν άνθρωποι, εμείς και τα παιδιά μας. Οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς, οργανωμένοι, μέσα από τα σωματεία μας, ώστε ο νόμος Χατζηδάκη όχι μόνο να μπλοκαριστεί, αλλά να τον στείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» ανέφεραν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.