Δεν σταματησε το εργο του Συλλογου Καρκινοπαθων «Δυναμη Ψυχης» η πανδημια

Ξανά μαζί, μετά από 2 χρόνια περιορισμών, βρέθηκαν τα μέλη του Συλλόγου

Μαζί, μετά από 2 δύσκολα χρόνια λόγω πανδημίας, κατά τα οποία όμως τα θέματα των καρκινοπαθών δεν έπαψαν, ήρθαν τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων «Δύναμη Ψυχής» το βράδυ του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου, για να κόψουν την βασιλόπιτά τους.

Η συμμετοχή των μελών ήταν πολύ μεγάλη, κάτι που σημείωσε με ικανοποίηση η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ροδούλα Κοκκινάκη, που τόνισε πως ο καρκίνος δεν σταμάτησε κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ο σύλλογος όμως συνέχισε να λειτουργεί και να εξυπηρετεί όσους είχαν ανάγκη, και υποδέχθηκαν πολλά περιστατικά, με τους περιορισμούς που υπήρχαν. Έτσι, από όταν ξεκίνησε η πανδημία έχουν εξυπηρετηθεί 133 νέοι ασθενείς, εκ των οποίων 87 εγγράφηκαν στο σύλλογο. Όπως τόνισε βοήθησαν μοιράζοντας μάσκες, αλλά και περούκες και σιλικόνες, να κάνουν τα χαρτιά τους, τα ΚΕΠΑ κ.α. «Σήμερα όμως είναι μια μέρα χαράς, και υποδεχόμαστε το 2023 με ευχές να είναι όλοι υγιείς και να μην λείψει κανείς από κοντά μας» ανέφερε.

Ανασκόπηση των δύο προηγούμενων ετών

Κάνοντας μια ανασκόπηση των προηγούμενων δύο ετών, η κ. Κοκκινάκη τόνισε πως από τον Μάρτιο του 2020 όπου ξεκίνησε η πανδημία covid 19, αν και το γραφείο του συλλόγου βρισκόταν σε αναστολή, η κοινωνική λειτουργός εξυπηρετούσε τα περιστατικά, μολονότι βρισκόταν σε περίοδο εγκυμοσύνης, μέσα από κατ’ οίκον επισκέψεις και βοηθούσε τους ασθενείς να φτιάξουν τα χαρτιά τους είτε για τις μετακινήσεις τους είτε για τα ΚΕ.Π.Α. και προσέφερε περούκες αλλά και άλλου είδους υλική υποστήριξη σε όσους ασθενείς είχαν ανάγκη.

Από το διάστημα της πανδημίας έως σήμερα εξυπηρετούν όσα μέλη βρίσκονται σε θεραπεία με τη παροχή μασκών, ενώ από τις ομάδες του συλλόγου έμεινε διαδικτυακά ενεργή η ομάδα της γυμναστικής.

Επίσης, στο διάστημα των γιορτών ο σύλλογος προσέφερε εορταστικά πακέτα στα άτομα που βρίσκονταν σε θεραπεία και στα άπορα μέλη του προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, δωροεπιταγές, αγορά καυσόξυλων, πληρωμή οικιακών λογαριασμών αλλά και πληρωμή μετακινήσεων για θεραπείες στο νοσοκομείο.

Ο σύλλογος αυτή τη στιγμή διαθέτει δύο αμαξίδια, ένα νοσοκομειακό κρεβάτι, δέκα περπατούρες, πολλές φυσικές και τεχνητές περούκες, στηθόδεσμους, σιλικόνες και μαξιλαράκια ανακούφισης για τις γυναίκες με λεμφαδενικό καθαρισμό.

Στο σύλλογο φέτος λειτουργούν εφτά ομάδες, γυμναστικής, αγγλικών, εργόχειρου, ζωγραφικής, ψυχολογικής υποστήριξης και διατροφής.

Το γραφείο του συλλόγου λειτουργεί καθημερινά 9 με 2, υπάρχει γραμματέας και ασκούμενη κοινωνική λειτουργός όπου εξυπηρετούν τους ασθενείς τους φροντιστές αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο σε οτιδήποτε τους απασχολεί.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν συμπολίτες μας για την προσφορά τους και τη στήριξη στο σύλλογο, από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων κ. Γιάννη Μουρτίδη, την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, το Santa Run, το Κομμωτήριο Orama που ήταν το πρώτο που τοποθέτησε κουμπαρά για το Σύλλογο, καθώς και τους καθηγητές στις ομάδες καλλιτεχνικών και αγγλικών του Συλλόγου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.